Bartas Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Szukalem, ale nie znalazlem. Przypuscmy, ze pojade sobie np do Austrii, Chorwacji. Dajmy na to, ze trafi mnie jakis samochod, nie z mojej winy. Co nalezy wtedy zrobic? Co jezeli motocykl nie nadaje sie do dalszej jazdy? Czy ubezpieczyciel pokrywa koszty, no nie wiem, przymusowego, wydluzonego pobytu w danym miejscu? Jak domagac sie swoich praw i co wlasciwie przysluguje w takiej sytuacji? PS Narazie nie mialem takiej takiej sytuacji i chcialbym, aby tak pozostalo... Edytowane 6 Listopada 2006 przez Bartas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Sytuacja nie różni się wiele od sytuacji gdybyś został "trafiony" w Polsce. Oczywiście mówimy o krajach UE. Są dwie rzeczy które trzeba wiedzieć:- odszkodowanie pokrywane jest w ramach określonych przepisami kraju w jakim nastąpił wypadek- zgłoszenia szkody można (a nawet należy) dokonać po powrocie do Polski u stosownego reprezentanta, który normalnie poprowadzi likwidację szkody i wypłatę odszkodowania. Namiary na reprezentanta uzyskuje się tu: www.pbuk.pl Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi