przemowf Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 W mojej Jawie pobawiłem się i zmieniłem cała instalację elektryczną na tę z MZ etz 251 włącznie z elektronicznym układem zapłonowym. Powiem krótko: zajebiście to wyszło bo pali na dotyk i idzie jak burza. Jednak pojawia mi się jeszcze pytanie. Jaką mam używać świecę? Czy taką jaka zalecana była dla Jawy z orginalną instalacją i zapłonem czy taką jaka zalecana jest dla MZ etz 251, z któej to mam układ zapłonowy? Dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi.Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 ja bym proponowal kupic swiece NGK B8hs lub BR8hs...jest to dosyc dobra swieca...uzywa sie jej w jawie jak i w mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 No człowiek, wkońcu ktoś odważny zrobił cos pożytecznego, zapraszam do tematu czeskie i czechosłowackie motocykle, opisz nam troche na czym polegały przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Świeca to raczej powinna pozostać bez zmian, ewentualnie jakiś lepszy odpowiednik. Bo świecę się dobiera ciepłotą do silnika, a nie do instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemowf Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Dzięki ogromne!!!Właśnie takie miałem wątpilwości i już zostały rozwiane.Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi