Skocz do zawartości

Czy macie zamiar jezdzic w zimie?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Magik8888 napisał:

Wiecie kiedy przyjdzie prawdziwa zima ??? Spotkaliście sie gdzieś z odśnieżanym torem ??? Co myślicie nad zrobieniem kilku band w starym PGR ??? w jakimś budynku. tylko czy przy 4T on sie nie zawali.... :/

moj tata jest prezesem w wielkiej firmie ktora robi meble dla arabow jakies miesiac temu kubili 10km od mojej miejscowosci stary pgr w ktorej sa 70m hale od przyszlego tyg. ruszam z chlopakami na sprzatanie i montowanie swiatla cale wakacje od kilku lat spedzamy na pasie startowym gdzie latamy na kole sprzetami na kole wiec teraz trzeba tez i w zime polatac mysle ze to jest dobry plan bo szkoda wiosny na lapanie formy!!!!1

Magik8888 napisał:

Tylko teraz pytanie czy on sie nie zawali przy przelocie w 4T :biggrin:

:icon_twisted: raczej nie na moje oko to solidna konstrukcja tylko troszke zaniedbana sam mam w ktm-ie przelot akropovicia :biggrin: mam nadzieje ze konstrukcja wytrzyma!!!!

zastanawiam sie tylko, czy ci ktorzy zdecydowali sie latac w zime beda latac po torze, czy tylko tak dla "rozrywki". Ja rowniez zamierzam latac w zime :icon_biggrin:

zastanawiam sie tylko, czy ci ktorzy zdecydowali sie latac w zime beda latac po torze, czy tylko tak dla "rozrywki". Ja rowniez zamierzam latac w zime :icon_biggrin:

Ja jeszcze donośnie kolców na zime! Pytanie, w jaki sposób zabespieczacie wewnętrzną strone opony przed uszkodzeniem dętki, łebkami śrub?! czy naklejacie łatki na każdy łepek śruby? czy jakieś tam patęty stosujecie...? :notworthy:

Ja miałem stare dętki więc je porozcinałem i włożyłem jedną dętke w drugą. ale na tyle mi cały czas wentyle urywało bo nie miałem szpanera i potem już mi sie nie chciało zakładać ty 2 dętek. założyłem jedną i też było dobrze.

Tylko pamiętaj że śruby muszą być takie stolarskie z gładkimi łbami!!

pewnie że nie ;] na komplet opon musisz wydać ok. 50zł za śruby.

tj. 3kg śrub, 0.7kg podkładek i 1kg nakrętek :crossy: idziesz i prosisz panią ekspedientke w sklepie metalowym o śruby stolarskie 3cm długie. to już najdłuższe jakie można założyć bo jak dasz dłuższe to będą sie kłaść a nie wbijać i łapać przyczepność .

• 3 tygodnie później...

Witam

Zima powoli się zbliża (jak na razie mamy tylko mgły)...i bardzo spodobały mi się te oponki (ze śrubami).

Oddałem do wymiany tylną oponkę i chyba na starej szmacie zapodam 'kolce' :wink:

Jak już się uporam z wkręcaniem to zapodam info... :-) ... no bo do Burej Suki Zimy trzeba się przygotować.

Tak się zastanawiam też nad skarpetami (skoromówicie ,że uszczelniacze padają)...bo chyba nie ma co oszczędzać (skarpety startują od 79PLN) ;)