Sofija Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Gdzie moge kupić "bzyczki" do kierunków - nie wiem czy dobrze je nazwałam, ale chodzi mi o takie "urządzenie" które piszczy jak kierunek jest właczony. Widziałm cos takiego dawnou znajomego i fajnie by było mieć.Wie ktos może ???? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja się znasz na się trocheelektronice możesz sobie kupisz w elektronicznym sklepie bzyczki piezoelektryczne. Sa dostępne o różnej mocy i pracujące na różne napięcia.Wystarczy takie cudo podłączyć do kontrolki kierunkowskazów i już będzie bzykało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 A jak mam dwie kontrolki- lewo, prawo to muszę dwa kupic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Nie musisz miec dwóch "bzyczków" jesli masz dwie kontrolki. Mozna podłączyć jeden i zastosowac dwie diody.Tylkotrzba sprawdzić czy kontrolki dostaja "+" czy masę i odpowiednio do tego podłączyć resztę. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 zapomniałem dodac że nalezy kupic "bzyczek" na 12 V bo słabszy moz esie zjarac i bedzie brzydko piszczał.Ew mozna zastosować w obwodzie jakis rezystorek Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Nie znam się na tym... Diody, tranzystory, ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofija Opublikowano 3 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 A jak ja sie nie znam w ogóle na elektronice ????? help :twisted: ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Służę pomocą.Możemy pomajstrować jeśli "bzyczki" są dla Ciebie ważne. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofija Opublikowano 4 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 Dowiedziałam sie wczoraj, że mozna także dokupić specjalmne zarówki z bzyczkami - wiecie cos na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 4 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 To na pewno najprostsze rozwiązanie, jednak chyba zwykły piezoelektryczny bzyczek wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 4 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 Dowiedziałam sie wczoraj' date=' że mozna także dokupić specjalmne zarówki z bzyczkami - wiecie cos na ten temat???[/quote'] To są żarówki takie jak do świateł cofania.Może zauważyłaś czasem jak np,samochód dostawczy cofa to wtedy "bzyka" :wink: Tylko że taka zarówka ma wbudowany układ który powoduje że jak podłączysz napięcie to sam regularnie "bzyka" ( Matko!wychodza z tego jakieś świństwa) a zarówka kierunkowskazu dostaje juz impulsowe zasilanie więc wyjdzie z tego jakaś dyskoteka :D Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofija Opublikowano 11 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2003 Uh ..... bzyczki załozone i działają - zrobił to mój kolega czerpiąc z waszych pomysłów i jest super ;-) mała rzecz a cieszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 13 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 Bardzo sie ciesze że na cos sie przydaliśmy. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi