kac Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Cześć.Gdybym chciał kupić moto (sprowadzony w 91 r.), które w dowodzie ma wpis: "karty pojazdu nie wydano", to czy sprzedający jest zobowiązany zapłacić za nią czy kupujący?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja kupiłem moto sprowadzone w 2000 roku. W dowodzie było napisane że nie wydano. Ale gdy musiałem go przerejestrować to się okazało że poprzedni właściciel miał odebrać kartę która czekała na niego rok, kut*s jeden. I musiałem z Krakowa jechać do Skarżyska i wyrobić kartę dobrze że kosztowała mnie tylko 55 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 A ile kosztuje karta pojazdu przy cleniu moto(z Niemiec)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Cześć.Gdybym chciał kupić moto (sprowadzony w 91 r.)' date=' które w dowodzie ma wpis: "karty pojazdu nie wydano", to czy sprzedający jest zobowiązany zapłacić za nią czy kupujący?Pozdrawiam.[/quote'] Jezeli kupujesz motocykl juz zarejstrowany w polsce do którego nie wydano karty pojazdu to na 100 % nie bedziesz musiał nic płacić - możesz smiało kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 A ile kosztuje karta pojazdu przy cleniu moto(z Niemiec)? Kosztuje niecałe 1200 zł al epodobno maja obnizyc do 500 PLN dlatego ja mojej kawy nie rejstruje i jeżdze juz na próbnych ponad 3 mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Karta pojazdu kosztuje 1000 zł jeżeli pojazd był wyrejestrowany, a 500 zł jeżeli zarejestrowany za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Karta pojazdu kosztuje 1000 zł jeżeli pojazd był wyrejestrowany' date=' a 500 zł jeżeli zarejestrowany za granicą.[/quote']Dokładnie. Czyli jeżeli posiadasz dowód rejestracyjny z kraju, gdzie był zarejestrowany to płacisz 500, a jeżeli nie to 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac Opublikowano 4 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 Pogrzebałem trochę na forum i była już mowa na ten temat. Wydaje się, że jest tak jak pisał Pablo2x. Dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość godlimauz Opublikowano 4 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 Witam,Karta pojazdu jest potrzebna jeżeli pojazd był rejestrowany w Polsce po raz pierwszy po 30 czerwca 1999. A jeżeli jest napis (pisze że jest napisane) że nie wydano, to czym tu się przejmować. Nic nie musisz płacić, dokładnie jak mówił Pablo2x.Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrossRider Opublikowano 4 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2003 A co sie dzieje w wypadku Crossa jezeli nigdy nie byl rejestrowany? I jezeli jest z przed 30 czerwca 1999r? Jakie kwity sa dowodem posiadania pojazdu przy zakupie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 5 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2003 Czyli jak przyjade moto zarejestrowanym w Niemczech to musze za karte pojazdu zaplacic "tylko" 500 a nie 1200PLN? I moge moto, zarejestrowane za granica oclic i pozniej tam wyrejestrowac, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesiek Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 mam kilka pytan:kiedy maja obnizyc do 500 zl??Czy mozna jakos uniknac placenia za karte pojazdu np.lapowka :roll: albo co?Ile mozna jezdzic bez przeszkod na probnych numerach??Kto wydaje karte pojazdu??Co sie stanie jak bede na probnych bez karty pojazdu jezdzil np. caly rok czy po tym czasie moge bez przeszkod kupic karte pojazdu i normalnei zarejestrowac??Na karte mnie ku*wa nie stac narazie ale za jakies kilka miesiecy dopiero bede mial na nia kase,a boje sie ze mi ktos motor kupi!Jest taka sprawa ze przymierzam sie do takiego naprawde fajnego sprzeta tylko jest jeden problem jest sprowadzony z zagranicy.Facet w komisie powiedzial ze za karte pojazdu zaplace 500 zl mimo ze jest wyrejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesiek Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 I co nikt nie zna odpowidzi na moje skromne pytanka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 Czyli jak przyjade moto zarejestrowanym w Niemczech to musze za karte pojazdu zaplacic "tylko" 500 a nie 1200PLN? I moge moto' date=' zarejestrowane za granica oclic i pozniej tam wyrejestrowac, czy jak?[/quote']Jeżeli nie będziesz miał niemieckiego dowodu rejestracyjnego to płacisz 1000. Nie z każdego państwa można wywieźć dowód, bo jest potrzebny właścicielowi do wyrejestrowania. Nie wiem jak jest w Niemczech (ale raczej dow. rej. nie dostaniesz), ale z Włoch nie ma problemu. Wszystko zależy od tego czy uda ci się przywieźć dowód rejestracyjny (wtedy 500 PLN), czy nie (i bulisz 1000 PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Czyli jak przyjade moto zarejestrowanym w Niemczech to musze za karte pojazdu zaplacic "tylko" 500 a nie 1200PLN? I moge moto' date=' zarejestrowane za granica oclic i pozniej tam wyrejestrowac' date=' czy jak?[/quote'']Jeżeli nie będziesz miał niemieckiego dowodu rejestracyjnego to płacisz 1000. Nie z każdego państwa można wywieźć dowód, bo jest potrzebny właścicielowi do wyrejestrowania. Nie wiem jak jest w Niemczech (ale raczej dow. rej. nie dostaniesz), ale z Włoch nie ma problemu. Wszystko zależy od tego czy uda ci się przywieźć dowód rejestracyjny (wtedy 500 PLN), czy nie (i bulisz 1000 PLN). :lol: Ja jestem wlascicielem tego moto wiec dokumenty mam w komplecie. Chodzi mi o to czy moge zarejestrowane moto oclic(po prostu podjechac na granice na moto) i czy wtedy faktycznie karta pojazdu kosztuje 500 PLN. I czy te niemieckie dokumenty zostaja zabrane?(wlasciwie to urzad nie moze ich skonfiskowac bo ich nie wystawial ale kto wie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi