Skocz do zawartości

Klika pytan od laika nt. ubran

Kosa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No tak.

Mimo wszystko przydaloby sie, zeby ktos powiedzial jak w praktyce sprawuja sie ww. kaski i czy kupic ktorys z nich. Dzieki z gory.

:icon_evil: Kosa, abyś uzyskał w miarę obiektywną opinię, misiałby się Tu wypowiedzieć ktoś kto nawinął trochę km'ów w każdym z tych kasków i na dodatek nimi nie handluje :icon_mrgreen: - IMO ciężko będzie o kogoś takiego :). IMO powinieneś iść do sklepu przymierzyć każdy z nich i sam zdecydować który Ci najbardziej "leży"

A MOJE ZDANIE JEST TAKIE ZE ZANIM WYDASZ MAJATEK NA UBRANKO ODPOWIEDZ SOBIE NA PYTANIE DO CZEGO MA CI SLUZYC MOTO.

CHCESZ SIE SCIGAC, UPRAWIAC STUNT I OGOLNIE EKSTREMA CIE INTERESUJA TO KUP SOBIE NAJLEPSZE CO MOZESZ - PRZYDA SIE

ALE JAK ZAMIERZASZ SMIGAC SOBIE OD CZASU DO CZASU REKRAACYJNIE TO KUP DOBRY KASK A RESZTA TAK SIE NIE PRZEJMUJ.

MOZE TO I DOBRZE MIEC SAME SUPER MARKI, WKONCU TO BEZPIECZENSTWO, ALE MOZNA GLUPIO WYGLADAC NA MALUTKIM MOTORKU SMIGAJAC PO OSIEDLOWYCH ULICZKACH UBRANYM NICZYM ROSSI PRZED WYSCIGIEM.

TO TYLKO OCZYWISCIE MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT

Sligier, hehe. :biggrin: Dzieki za zaangazowanie z Twojej strony. ;) Moze zle, ze napisalem 'w praktyce'. Nalegam, poniewaz dla kogos kto sie zna, z opisu konkrentego kasku na stronie moze wynikac, ze jest on nie warty uwagi. Moze po prostu Ty spojrzysz? :icon_mrgreen:

Pozdro.

A MOJE ZDANIE JEST TAKIE ZE [...ciach]
Nie krzycz !

Sligier, hehe. :biggrin: Dzieki za zaangazowanie z Twojej strony. ;)
Spoko - już drugi tydzień jestem chory i z nudów tak spamuję :icon_mrgreen:

Moze po prostu Ty spojrzysz? :icon_mrgreen:
Dawaj linki, mogę rzucić okiem, choć z góry uprzedzam że nie jestem żadnym ekspertem. Edytowane przez Sligier

Zanim zaczniesz klepać na forach, grupach dyskusyjnych, chatach, itp.itd powinieneś się zapoznać z czyms takim co się nazywa NETYKIETA np. tutaj http://www.irc.pl/netykieta. W razie gdyby Ci się nie chciało to pozwól że zacytuję

PISANIE WIELKIMI LITERAMI jest uznawane za krzyk.
W związku z tym bądź łaskaw zmienić swoje upodobania, bo zapewniam Cię że większości GORZEJ się czyta taki tekst.

Zanim zaczniesz klepać na forach, grupach dyskusyjnych, chatach, itp.itd powinieneś się zapoznać z czyms takim co się nazywa NETYKIETA np. tutaj http://www.irc.pl/netykieta. W razie gdyby Ci się nie chciało to pozwól że zacytuję W związku z tym bądź łaskaw zmienić swoje upodobania, bo zapewniam Cię że większości GORZEJ się czyta taki tekst.

wiem o tym bardzo dobrze, przeciez nie urodzilem sie wczoraj. znam wszystkie pierdoly dot korzystania z czatow, for itp.

kiedys bralem to wszystko pod uwage ale kiedy widze jak kolesie sie wyzywaja, bluzgi jakie tu leca w niektorych postach mam "gdzies" te wszystkie etykietki. wazniejsze jest dla mnie to o czym pisze w poscie a nie jakich literek uzywam. poza tym jestem egoista i moja wygoda jest na pierwszym miejscu.

jak widzisz pisalem bez capsa zeby cie juz wiecej nie draznic bo przeciez nie o to chodzi.

tak czy siak, dzieki za zwrocenie uwagi i 3ym sie chlopie zdrowo

wiem o tym bardzo dobrze, przeciez nie urodzilem sie wczoraj. znam wszystkie pierdoly dot korzystania z czatow, for itp.

kiedys bralem to wszystko pod uwage ale kiedy widze jak kolesie sie wyzywaja, bluzgi jakie tu leca w niektorych postach mam "gdzies" te wszystkie etykietki.

Wiesz to że zawsze i wszędzie znajdzie się kilku buraków to jest niestety nieuniknione, ale też nie jest to powód aby zniżać się do ich poziomu

jak widzisz pisalem bez capsa zeby cie juz wiecej nie draznic bo przeciez nie o to chodzi.
od razu lepiej mi się czytało :(
tak czy siak, dzieki za zwrocenie uwagi i 3ym sie chlopie zdrowo
Dzięki, choć ostatnio to 3manie nie bałdzo mi wychodzi :wink:

:) Mode Off ;)

Sligier, a wiec tak:

AGV Air Tech (Solid)

AGV Stealth (Solid)

AGV K-Series

Co do K-Series, to nie wiesz, czy one maja anti-foga? Na 4bikes nie ma nic o tym, a na niektorych aukcjach na allegro pisza, ze jest.

Aha, mozesz powiedziec czym roznia sie Air Tech (Solid) od Air Tech'a? Bo z opisu to niczym.

Sligier, a wiec tak:

AGV Air Tech (Solid)

AGV Stealth (Solid)

AGV K-Series

Co do K-Series, to nie wiesz, czy one maja anti-foga? Na 4bikes nie ma nic o tym, a na niektorych aukcjach na allegro pisza, ze jest.

Aha, mozesz powiedziec czym roznia sie Air Tech (Solid) od Air Tech'a? Bo z opisu to niczym.

A więc tak przede wszystkim te trzy kaski różnią się materiałami użytymi do wyprodukowania skorupy i tak:

- K series - to skorupa pokrywana żywicą termoplastyczną, kask ten ma również najsłabszy system wentylacyjny. Co do Antifoga to na stronie poroducenta www.agv.com nie ma informacji aby on był więc trzeba założyć że go nie ma. Choć tutaj muszę powiedzieć że wielokrotnie spotykałem się z opinią że taki antyfog w wizjerze to marketingowy pic na wodę.

- Air Tech - to skorupa z włókna szklanego (mniemam że jest lżejszy od K-Series) ma w miarę rozbudowany system wentylacji oraz wyposażony jest w wałek na kark zbierający pot. Generalnie kask dobrej jakiości za przystępną cenę

- Stealth - to skorupa z włókna szklanego i kevlaru (mniemam że nabardziej wytrzymała i najlżejsza zarazem) wyposażony w bardzo rozbudowany system wentylacji, posiada wałek na kark zbierający pot oraz w pełni wyczynowe zapięcie podwójne DD

Jeszcze raz tylko przypominam że nie jestem żadnym znafcą :icon_question: a powyższe informacje wziąłem ze strony producenta www.agv.com . Na twoim miejscu odpuściłbym sobie K-series, gdyż jest to najzwyklejszy beret i tu płacisz tylko za fimę. Taki sam jakościowo kask Airoha kupisz za 200-250 zł. Najlepiej jakbyś przymierzył sobie tego Stealtha i Air Techa i po prsotu wziął tego który Ci będzie lepiej leżał. Acha i jeśli w ogóle zdecydujesz się na zakup w sklepie internetowym to nie polegaj na podanej rozmiarówce tylko znajdź te kaski w sklepach i PRZYMIERZ.

Moja rada nie patrz na Marke tylko tak jak radzil jeden z poprzednikow jak heln lezy na glowie. W tym tygodniu juz komus ns to pisalem Powiem urzyj przegladatki (HA,HA a sam nie umiem sie nia poslugiwac).

Co do kombi to bezpieczenstwo i ochrona wlasnego ciala jest najwazniejsza. ( prynajmniej moim zdaniem)

Kombi nie kupujesz na rok. Nie jest zbyt wazne ze bedziesz smigal 125 -tka na tym tez idzie sie niezle i nie tylko polamac !!! Przyciemniana szybka to juz ostatni wydatek, popieram poprzednika , Przezroczysta i okolary Przeciwsloneczne. jezeli nosisz lecznicze to chyba beda tansze przeciwsloneczno-lecznicze niz ta przyciemniony vizjer. Rekawiczki skorzane w deszczu przepuszczaja wszystkie tylko kwestja czasu i intensywnosci deszczu, wyjatkiem Gore Tex

pozdrawiam

:buttrock: