RuDeK Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Witam, otóż pękła mi rama w mojej Mztce :biggrin: I to w takim miejscu że spawanie nie wchodzi w gre, a ponieważ chciałem moto zarejestrować itd to muszę mieć wszystko OK! Myślalem żeby kupić ramę z dokumentami od MZ ETZ 250/251 bo o ramę z ETZ 150 ciężko z dokumentami kompletnymi :biggrin: i wsadzić tam silnik z ETZ 150, tylko nie mam bladego pojęcia czy nie będzie problemów na przeglądzie itd. że silnik ma inną pojemność od orginalnego. Proszę o wypowiedzi i wszelkie rady :D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Obecnie jest tak że w dowodzie są numery ramy. Więc wstawienie silnika nie spowoduje żadnych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 jakos da sie to zalatwic ... podobnie jest w samochodach ... w samochodach jest tak ze jak wsadzisz inny silnik w ta sama rame np o mniejszej pojemnosci to idziesz na przeglad i mowisz ze masz wsadzony silnik slabszy i jakos sie to zalatwia ... silnik jest czescia wymienna wiec jak kupisz ta rame to wsadzasz silnik od 150 idziesz na przeglad i powinien ci wbic to 150 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam, dzięki bardzo za odpowiedzi :icon_mrgreen: Na silnik jak mniemam muszę posiadać umowe KS ? W następnym tygodniu będe miał praktyki na stacji kontroli pojazdów to dopytam co i jak z przeglądem oraz zostawię te informacje na forum dla potomnych. Pozdro :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi