Lenin Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam, Mam pewien problem, natury prawie egzystencjalnej :) Otóż... mam zamiar zakupić na wiosnę 2007 nowy motor. Obecnie użytkuję (szczęśliwie) Suzi GS500F na którym mam zrobione 8000km (mój pierwszy motor) i ten motor na pewno zostanie na sezon 2007. Zamierzam kupić drugi (chociaż Żona puka się w czoło). Moje preferencje to Hondy 600F lub 600RR. I teraz sedno tematu - wiem czym oba modele się różnią (od strony technicznej), wiem też jaka jest między nimi różnica w cenie, ale absolutnie nie wiem jaka jest róznica w codziennym użytkowaniu. Czy wykorzystam potencjał lepszego zawieszenia wersji RR w mieście? Motocykl dotychczas użytkowałem 65-70% miasto i reszta trasa i tak raczej pozostanie. Jak ze zwrotnością tych motocykli podczas jazdy w mieście? Na GS500F mogłem lawirować pomiędzy samochodami w korkach prawie jak na rowerze, jak to wygląda w obu CBRkach? Czytałem (i miałem też okazję pojeździć trochę na Kawie ZZR600) że "wąska" kierownica clip-ons jest mniej poręczna niż "szeroka" kierownica typu "cross/enduro" ?!? (ja wiem że mnie ktoś zjedzie za takie porównanie, ale zauważyłem że w supersportach są węziutkie kierownice, a w motocyklach cross/enduro są kierownice szerokie). Na wspomnianej Kawie miałem wrażenie, że motor sam wali się w zakręt, tak ja to odbierałem po przesiadce z GSa. Czy jako drugi motor można polecić coś jeszcze innego? Myślałem jeszcze o SV650, GSR600 (tylko odstrasza mnie brak owiewek - w mieście to nie problem, ale na trasie...) -- Pozdrawiam,Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartZX Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Witam, Jakis czas temu temat ten byl walkowany na tym forum:CBR 600 -> F4 vs. RR ? (dylematy przed zakupem) Stalem przed tym samym dylematem. Ja mam Bandziora 600. Bede mial CBR 600RR (decyzja praktycznie nie odwolalna) :( Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Panowie w czym problem????Jako następne moto polecam YAMAHA THUNDERCAT... :( REWELACYJNY SPRZĘT!!!http://www.motocykl.org/thundercat/forum/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Lenin, byl temat o sv 650 na 2 moto.Poszukaj w archiwum.Poza tym mozesz kupic esfałe w wersji s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi