Bart3z Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Moge nosic soczewki bo juz sie pytała ale niestey na specjanlne zamówienie i co pół roku 800 zł od nowa :DDla tych co mają astygmatyzm są, aż takie drogie? :) Ja płacę akurat 120zł na 3 miesiące :biggrin: Najlepiej to postaraj się zrobić tak jak mówi robak, żebyś dostała prawko bezterminowo :)Ogólnie to nie, będzie problemów mi się wydaje, bo się ładnie uśmiechniesz, nauczysz tekstu mati'ego i śmiganko :P Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaa Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Ja tez mam wade wzroku, (jeszcze) nieduza bo - 1,25 lewe i -1,75 prawe oko, ale to zawsze cos i bez soczewek czuje sie calkowicie niewidoma :) mialam dwa badania, pierwsze u znajomej lekarki, ktora miala mi wydac zaswiadczenie bezterminowe, o czym chyba jednak zapomniala ;/ na nastepne badania poszlam do lekarza ze szkoly jazdy, zalozylam soczewki i udawalam wszystkowidzaca :P na sam koniec badania lekarz slodkim glosem powiedzial, ze mam piekne oczy, puscil oczko i spytal, czy nie bede miala zadnych problemow na egzaminie i w czasie jazdy (oczywiscie, ze nie :) ) i tak oto dostalam zaswiadczenie bezterminowe. Laski, ktore poszly na badanie w okularach maja na 5 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Wadą nie ma się co martwić. Lekarz sprawdza, czy nie przeszkada ona w jeździe. Wydadzą tymczasowe zaświadczenie i tymczasowe prawo jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota. Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 A ja nawet nie zostalam zapytana o moj wzrok, jedynie czy nie jestem ciezko chora, czy pije czy pale i czy przyjmuje jakies leki... a szkoda bo powinni pytac i badac, dla naszego bezpieczenstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mary Lou Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 ooo czytajac te temat sie pocieszylam :biggrin: tez jestem slepawa: prawe - 1.25 lewe -1.5nosze okulary i soczewki( swoja droga super wynalazek :P ) a moze tak na badanie soczewki zalozyc i powiedziec ze wszystko ok ze wzrokiem?? przeciez nie bedzie ci lekarz chyba specjalnie w oczy zagladac i sprawdzac czy masz cos na galach czy nie :) a moze sie myle- to mnie poprawcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 nosze okulary i soczewki( swoja droga super wynalazek :biggrin: ) Soczewki - super wynalazek, ale ja niestety mam problemy z zakładaniem. :) a moze tak na badanie soczewki zalozyc i powiedziec ze wszystko ok ze wzrokiem?? przeciez nie bedzie ci lekarz chyba specjalnie w oczy zagladac i sprawdzac czy masz cos na galach czy nie :) a moze sie myle- to mnie poprawcie :P Wystarczy spojrzeć w oczy dokładniej i się zobaczy dwumilimetrowy pasek o innym odcieniu wokół źrenicy. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mary Lou Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Soczewki - super wynalazek, ale ja niestety mam problemy z zakładaniem. :) Wystarczy spojrzeć w oczy dokładniej i się zobaczy dwumilimetrowy pasek o innym odcieniu wokół źrenicy. :P co do zakladania- kwestia wprawy :biggrin: pocwicz przed lustrem :D a co do patrzenia w oczy- u niektorych widac u innych nie. to zalezy od swiatla i soczewek- takie znoszone miesieczne sie robia ciensze to mniej widac :) no i wlasnie moje pytanie- czy lekarz czasami zaglada w oczenta;p?? Edytowane 24 Października 2006 przez Mary Lou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Soczewki - super wynalazek, ale ja niestety mam problemy z zakładaniem. :) Wystarczy spojrzeć w oczy dokładniej i się zobaczy dwumilimetrowy pasek o innym odcieniu wokół źrenicy. :DZakłądanie sobie poćwicz przed lustrem jak radzi Mary Lou, ja np. nauczyłem się po 2 dniach szybko zakładać soczewki :biggrin: Moja koleżanka nosi i jak spojrzę w jej oczy to właśnie widzę taki lekki niebieski pasek u mnie akurat tego tak bardzo nie widać - przy okazji polecam soczewki miesięczne firmy Ciba Vision model Air Optix :) Mary Lou odnośnie tekstu "takie znoszone miesieczne sie robia ciensze to mniej widac" to :D :P Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mary Lou Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Zakłądanie sobie poćwicz przed lustrem jak radzi Mary Lou, ja np. nauczyłem się po 2 dniach szybko zakładać soczewki :biggrin: Moja koleżanka nosi i jak spojrzę w jej oczy to właśnie widzę taki lekki niebieski pasek u mnie akurat tego tak bardzo nie widać - przy okazji polecam soczewki miesięczne firmy Ciba Vision model Air Optix :) Mary Lou odnośnie tekstu "takie znoszone miesieczne sie robia ciensze to mniej widac" to ;) :)ooo widze kolega wie co mowi :D takze polecam soczewki ciba vision o2 optix :D a co do cwiczen to pamietaj nie rob tego nad zlewem- mi raz wpadla soczewka do rury :P i smuteczek byl :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzka Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Astygmatyzm na pewno nie dyskwalifikuje - mozna dostać nawet bezterminowe. Ale to rzeczywiście zalezy od lekarza. Co poniektórzy w oczęta zaglądają dość wnikliwie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaa Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 U mnie lekarz zagladac specjalnie nie zagladal, ale jak stanal 20 cm ode mnie i kazal mi sie spojrzec prosto w oczy (mialam mowic kiedy zobacze jego dwa palce ktorymi ruszal mi z boku glowy patrzac mu w oczka) to dokladnie widzial, ze "troche" sklamalam mowiac, ze nie mam wady wzroku i, ze nie nosze ani soczewek ani okularow :) zreszta lekarz (a przynajmniej wiekszosc) bez intensywnego zagladania w oczy potrafi stwierdzic, ze "cos" z nimi nie tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 co do zakladania- kwestia wprawy bigrazz.gif pocwicz przed lustrem bigrazz.gif Zakłądanie sobie poćwicz przed lustrem jak radzi Mary Lou, ja np. nauczyłem się po 2 dniach szybko zakładać soczewki biggrin.gif Raz postanowiłem, że się nauczę. Skutek: Oko czerwone, piecze, ja wk****ony na maksa :). Przewaga soczewek nad okularami - soczewki nie parują w kasku albo w goglach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebe450 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Okulary mam nosic ale ich nie nosze bo ich nie znosze :) i mam niestety +5.5 :) moja udręka Nie noś dalej. Winszuję .Nie chciałabym za parę lat spotkać Cie na drodze, kiedy juz będziesz jeździć, lubię albowiem swój motocykl i cenię swoje życieZa takie gadanie dziewczę drogie powinnaś mieć zabronione startowanie w ogóle do prawa jazdy. Ba, powinno Ci sie zabronic jeździc nawet rowerem.Jak do jasnej cholery Ty chcesz sie poruszać sprzętem po publicznych drogach z taką wadą wzroku , nie używając okularów???????Pomyśl troche, to nie boli.A szanowne koleżeństwo wypowiadające sie w tym wątku nie raczyło zauważyc , ze młoda dama zamiast zastanawiać sie nad bezpieczeństwem swoim i innych uzytkowników, boleje nad swym wyimaginowanym wyglądem w okularach. Zamiast tego wymienia sie uwagami o soczewkach kontaktowych jak by to było forum okulistyczne.A przy okazji nie nosząc okularów , nie tylko stanowisz zagrozenie dla innych użytkowników dróg , bo po prostu NIE WIDZISZ i do tego jeszcze sobie pogarszasz przyszłość. Okulary mają zapobiegać pogłębianiu sie wady , nie nosząc ich narazasz sie na to, tak wiec za parę lat...Cholera , komu ja to tłumaczę????????Nie noś dalej , masz rację , pewnie wyglądasz jak Nati Kukulska parę ładnych lat temu. Cytuj Cave tibi a cane muto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Tak czytalem ten temat i zastanawialem sie kiedy bedzie pierwszy rozsadny post... Juz tracilem nadzieje ale jednak nie, cebe450 uratowala honor... Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) O FUCK, przeoczyłem :) Okulary mam nosic ale ich nie nosze bo ich nie znosze i mam niestety +5.5 moja udrękapogratulowac rozsądku Nie no aż taki ślepcyngier to ja nie jestemwada 5,5 ? hmmm będe szczery - JESTEŚ "ślepy cyngier" :) : jesli w okularach dziwnie sie czułas to byc moze były one źle dobrane (bywały takie przypadki) , natomiast jesli są dobrze dobrane to kilka godzin i sie do nich przyzwyczaisz ps. jesli tak bardzo wstydzisz sie nosic okulary to można przejsc zabieg po którym widzi sie normalnie! do katowic masz blisko a koszt takiej imprezy to około 2 tys zł Edytowane 25 Października 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi