Inhalt Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 czy Quad i ATV to to samo??? I tak i nie.W tej chwili ATV to to samo, co quad. Zaczęło się jednak od tego, że ATV były budowane jako trójkołowce, a quad z samej nazwy ma cztery koła. Trójkołowce jednak okazały się mało stabilne w terenie i praktycznie się ich teraz nie buduje (są tylko wersje miejskie dla zieleni miejskiej, śmieciarzy w parku itp). Zatem aktualnie można powiedzieć, że ATV i quad to to samo. Co do odśnieżania to sam byłem w zeszłym roku napalony na kupno jakiegoś taniego quada i podłączenie pługa. Oczywiście poza tym do zabawy. Niestety kasa nie pozwala na takie szaleństwa. Jestem jednak zainteresowany wrażeniami jeśli kupisz taniego quada do odśnieżania. Podziel się wtedy doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Quad byłby spoko, ale mój znajomy miał takie coś połączenie quada sportowego z kosiarką, nie wiem o to było, ale wygladało jak quad, fajnie tym jego pracownicy szaleli, no a w lecie jako kosiara służy, spoko, no ale kurde nie powiem co to był bo nie pamiętam, ale ciekawe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 a nie jest czasem tak ze ATV to są wyczynówki , a quady to sa typowe woły ternowe????? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiak Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ja mam quada kymco co prawda 90 ale mam go 3 lata i jedyne co w nim wymienilem to olej,łancuch iz zembatki a tak go dojezdzam i niech nikt mi tu nie napisze ze to jakies azjatyckie gówno z chin bo jak wspomnial kolega to ma silnik hondy-produkowała dla hondy silniki(nie wiem jak teraz).A tak na marginesie jestem w trakcie a raczej mojego taty pracownicy robią płozy na przednie koła ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazieL Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 zawsze mozna zalozyc gąsienice:) W najnowzysm Swiecie Motocykli jest ogłoszenie firmy ktora je sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 hehe mam kosiarke ciagniczek jak juz wspomniał kolega fajna sprawa tylko mam pytanie gdzie da rade kupic jakies łańcuchy bo inaczej to zero przyczepności! i jak by ktos mogł cos poradzic gdyż chce wyjkonac sam pług bo nowe kosztuja ok 800zł a to ma byc tylko w sumie tak dla pojeżdzenia wiec prosze o jakies pomysły! pzdr :icon_biggrin: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 ale masz problem idz do sklepu z kosiarkami i zobacz jak orginalny jest zrobiony i skopiuj pomysł bo innego nie wymyslisz :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi