Skocz do zawartości

Przegląd-na zime czy przed sezonem

lowrider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zaqpilem bandyte 1200s niedawno. motor ma 13k przebiegu udokumentowanego. nie wiem niestety co i kiedy bylo wymieniane.napewno olej i lancuch+zebatki ok 500km temu. kiedy zrobic mu przeglad?teraz czy na wiosne??i co w takim przegladzie powinno sie sprawdzic i wymienic??

A drugie pytanie to gdzie najlepiej w warszawie robic takie przeglady??macie jakies zaufane warsztaty z Fachowcami.

nom to albo tak ostroznie jezdzony i masz jeszcze orginaly łancuch, albo liczniki masz od innej furki i łncuch jest nowy a moto ma z 25 tysi - ale tylko tak sobie głosno mysle.

Domniemam ze kupiłes moto pochodzenia zagranicznego , bo nie masz ksiązeczki przegladów a moto jest młode , wiec przez zime mozesz sobie go porozkrecac , jak ci sie chce i zobaczyć jak tam owiewki i zegary, czy były klejone czy nie, a zaraz po pierwszych roztopach odstawic moto na przeglądzik i wymiane płynów, przede wszystkim olej i filter. Jak moto nie jest przytyrane to powinno wystarczyc.

Zycze udanej ekspoatacji moto

pzdr

hmm ok. Co do klejenia owiewek itd moto sprawdzalem autoryzowanym serwisie suzuki.lakier orginalny,nie bity, lagie nie tkniete,rama cala. po prostu az za idealny.co do silnika mechanior mówil ze jest gitara.a gosc nie byl znajomym sprzedającego:) takze....sprawdzali go ponad pół godziny...i powiedzial ze nawet nie ma sie do czego przy..dolić coby z ceny obniżyc....

a gdzie przeglądy robić w wawie?? w ASO suzuki czy nie wiem.....i na kiedy przeglądzik umawiac??na kwiecien?

Ja odstawiam moto na serwis w poniedziałek. Na koniec sdezonu mam moto sprawne przygotowane do jazdy. Jak na wiosne wyjdzie słońce nie bede czekał, aż mi moto zrobią tylko wsiadasz i jeździsz. Z moim szczęściem to jest tak, że podczas przeglądu dojdzie coś dodatkowo, trzeba zamawiać i czekać, więc wole to zrobić przed zimą.