janciownik Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 hamulec silnikowy - u mnie zostal zainstalowany wraz ze specjalna manetka - kreci sie w druga strone i wtedy dziala hamulec silnikowy, slyszalem takze ze stosuja manetki do lewej reki, ale mnie by to rozpraszalo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Heh - dlaczego piszesz ze ujechanie tylnego kola to obciach ?????? Znam wiele osob co specjalnie strzelaja ze sprzegla lub pomoga sobie tylnym, szczegolnie przed zakretami zeby sie ladnym uslizgiem lamac w zakret, nie mowiac juz o np, Supermoto gdzie ludzie sa chorzy jak im sie tyl nie usliznie .... Obciach jak zrobisz to nieswiadomie nie spodziewajac sie uslizgu :biggrin: wlasnie po co ta szpryca gazu??wiem ze sie przegazowywuje, ale co to daje???prosze o krotki wykladzik.... :biggrin: Zapraszam do tematu Tomka Kulika o ..... przegazówce itp :buttrock: :icon_razz: Spróbuj zredukować bieg w moto bez dodania gazu. Bieg wejdzie ale z mniejszym lub większym stukiem. Ja redukuje bez przegazówki i nie ma zadnych stuków, szrapniec itp. sytuacji.Wlasnie z TK dyskutujemy na ten temat intensywnie :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ja redukuje bez przegazówki i nie ma zadnych stuków, szrapniec itp. sytuacji.Wlasnie z TK dyskutujemy na ten temat intensywnie :)Wyraziłem się nie precyzyjnie.Jeśli redukujesz zwalniająć to owszem ale przy redukcji o dwa biegi do ostrego przyspieszania może się zdarzyć (odgłos włączanego biegu).Najlepiej słychać to przy włączaniu jedynki do ruszania.Chodziło mi tylko o obecność synchronizatorów w motocyklowej skrzyni biegów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi