Myszon Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Praktycznie kazdy olej wyłapuje pył i inne badziewia z powietrza tak wiec według mnie kupno specjalnego oleju do filtra jest głupotą i stratą kasy...w tej sprawie w pełni popieram Gawrona;] Mati co ty gadasz? Popierasz Gawrona czyli nasączanie filtra olejem do mieszanki ktory jest droższy od oleju do filtra. Piszesz że każdy olej wyłapuje pył i inne badziewia - wedle tej teori olej ze skrzyni też się do tego nadaje. No to kogo wkońcu popierasz? :icon_mrgreen: Chyba sie pogubiłeś w tej obronie Gawrona. Sluchajcie teraz tak na poważnie. Nie wygłupiajcie sie w jakieś patenty olejowe tylko kupcie olej do filtrów gąbkowych firmy np. Putoline a wtedy zrozumiecie na czym polega różnica między zwykłym olejem a olejem do filtra. Tu chodzi o sport wyczynowy i maxymalne osiągi a nie o jakieś dzikie patenty - naprawde. Właściwie to ten olej do filtra w niczym nie przypomina oleju tylko lepką gume w stanie ciekłym - check this out! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Mati co ty gadasz? Popierasz Gawrona czyli nasączanie filtra olejem do mieszanki ktory jest droższy od oleju do filtra. Piszesz że każdy olej wyłapuje pył i inne badziewia - wedle tej teori olej ze skrzyni też się do tego nadaje. No to kogo wkońcu popierasz? :smile: Chyba sie pogubiłeś w tej obronie Gawrona. Sluchajcie teraz tak na poważnie. Nie wygłupiajcie sie w jakieś patenty olejowe tylko kupcie olej do filtrów gąbkowych firmy np. Putoline a wtedy zrozumiecie na czym polega różnica między zwykłym olejem a olejem do filtra. Tu chodzi o sport wyczynowy i maxymalne osiągi a nie o jakieś dzikie patenty - naprawde. Właściwie to ten olej do filtra w niczym nie przypomina oleju tylko lepką gume w stanie ciekłym - check this out! Pozdro.juz dobrze juz dobrze :icon_mrgreen: kupie sobie... Jak powiedziałem ojcu i wojkowi (oni tez lataja od baaardzo dawna) to mnie wysmiali :smile: czyli nie w sprayu tylko poprostu olej do filtra w normalnej bańce?? Edytowane 15 Października 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) juz dobrze juz dobrze :icon_mrgreen: kupie sobie... Jak powiedziałem ojcu i wojkowi (oni tez lataja od baaardzo dawna) to mnie wysmiali :smile: czyli nie w sprayu tylko poprostu olej do filtra w normalnej bańce?? Polecam ci z czystym sumieniem Putoline w takiej blaszanej prostokątnej puszce - zajefajny! Wystarcza spokojnie na rok czasu. Ja dałem 45zł ale przepłaciłem. http://www.ridemx.co.uk/productimages/BIG/244.jpg Na Allegro jest podobny http://allegro.pl/item132029464_olej_do_ga...valvoline_.html Kurde w sumie to mi sie już kończy i sam musze kupić. :smile: Edytowane 15 Października 2006 przez Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Olej do filtrów ma konsystencję KLEJU. Wyraźnie skleja palce w przeciwieństwie do silnikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Ja używam Castrola do filtrów,1,5 l 65zł,naprawdę klei nieźle !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 mysle ze nie ma co przesadzac tylko kupic ten olejja kupilem butelke za 45 zł i mialem ją rowno sezon a w miedzy czasie pozyczalem chlopakom po troche az mi plocho na koncu cale zabral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Ja polecam olej do filtrów szwedzkiej firmy C.C.Products. Naprawde świetny olej i opakowanie litrowe starcza na ponad prawie dwa sezony. Kosztuje 32zł za litr.http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?c...08c28059587fefe Edytowane 17 Października 2006 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Właśnie,ten olej to jest gów*o warty. Tutaj przytaczam słowa kumpla z forum (który lata w MP i już z wieloma olejami napewno miał do czynienia)Oto co napisł na temat tego oleju :" Powiem tak z własnego doświadczenia. Ten shit szwedzki się nie sprawdza: szybko wyparowywuje eter z niego i się kiepsko przez to rozprowadza ale to jeszcze nie problem. Problemem jest to, że jak poleży ten filtr troche nasączony to olej ten zmienia swoją konsystęcie, robi się "suchy" i przepuszcza brudy. Sam tego doświadczyłem i olej poszedł w śmietnik, a lałem naprade sporo go. " Mam nadzieje że się nie wydrze na mnie :D ,przy okazji pozdrawiam go :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Co jak co, ale u mnie sprawuje sie dobrze. Jeżdze ostro po piaskach i kurzu i jakos daje rade, faktem jest że duża częśc spływa na sam doł filtra, a na górze potem mało zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Co jak co, ale u mnie sprawuje sie dobrze. Jeżdze ostro po piaskach i kurzu i jakos daje rade, faktem jest że duża częśc spływa na sam doł filtra, a na górze potem mało zostaje. spływa? to cóż to za olej? a może żle to robisz. Moge powiedzieć jak sie stosuje olej Putoline: Po wypraniu filtra w bęzynie lub innym środku typu rozpuszczalnik itp. należy wysuszyć go ładnie do sucha, następnie w jakimś pojemniku typu miska należy wymoczyć ładnie filtr w oleju następnie wykręćić z całej pary tak aby już nic z niego nie kapało, poczekać ok 10-15min aż deko przyschnie potem jeszcze raz zamoczyć w oleju i znowu wykręcić na maxa - poczekać kilkaminut i można zakładać. Ja reszte oleju spowrotem zlewam do pojemnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 eee tam po przepierce wystarczy polac troche oleju na filtr i zdusic jak masz filtr o innym kolorze jak olej to od razu widac gdzie nie osiadl ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi