Skocz do zawartości

Remont Komara:)

August~VF1000
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że odświeżam, ale tam rzeczywiście wkradł się błąd oczywiście chodziło mi o minimalny luz na boki, bo ten góra dół, może mieć maksimum 0,05mm (nie do wyczucia ręką). Chciałem to poprawić od razu ale net mi siada ostatnio. Ale widzę, że niektórzy też zorientowani w temacie, gadają o simku. :buttrock:

Co do tego, że się nie kręci, to może korbowód się zapiekł? Chyba, że opór jest tylko na biegu, to coś musi blokować w skrzyni.

Edytowane przez malys

ja proponuje silnik rozłorzyc wyczyścić i wymień łozyska na wale i uszczelniacze i złóz go tak aby wał nie miła luzu na boki a nastepnie zrób nieszanke 1:25 w czasie dotarcia bo szkoda tak dobrego silnika a jak sie dotrze to :buttrock:

Pozdro

ja proponuje silnik rozłorzyc wyczyścić i wymień łozyska na wale i uszczelniacze i złóz go tak aby wał nie miła luzu na boki a nastepnie zrób nieszanke 1:25 w czasie dotarcia bo szkoda tak dobrego silnika a jak sie dotrze to :bigrazz:

Pozdro

No to panowie złożyłem go jednak na starych częciach, okazały się dość dobre i dziś nawet sie fura ocknela się troche ale jeszcze nie chodzi. Dała znalk i teraz kweestai regulacji. Niech odpali a potem będziemy go remontować. Pzdro :buttrock:

Te simmery napewno nadają się tylko i wyłącznie do śmietnika, po takim czasie one poprostu pękają, więc śmieszą mnie nieraz aukcje z np. jakimś komarem i ktoś pisze, że ma wszystkie plomby.

Co do elementów silnika to powinny dłuugo wytrzymać, to wbrew pozorom nie chińskie zabawki.

co do silika to juz masz wszystko napisane wyzej. a co do rejestracji to tez kiedys mialem problem z rejestracja komara, gdy wlasciciej juz nie zyl. bylo to z 6 lat temu i nie pamietam diokladnie ale:

są 2 wyjscia

-cos było ze wspołmażonka albo dzieci prawowitego własciciela może mieć cos do tego i z tym da sie załatwic, zależy jaki był podział majątku po właścicielu

-najlepsze wyscie, z ktorego sam skorzystalem, bo miła pani w urzedzie mi tak podpowiedziala, ze oni (urzad) nie wiedza ze własciciel nie zyje i normalnie sprzadzasz umowe jakby z właścicielem, u mnie ten sposób przeszedł:icon_mrgreen:

No mój urząd nie jest za miły... A poza tym mój znajomy miał bardzo nieprzyjemne zdarzenia związane z umową. Z tym że to było na auto...Chyba że komarów itd nie prawdzają... Bo przecieź oni sprawdzają też czy były właściciel go wyrejestrował. A sprawa wygląda tak, ż ten komar był tymczasowo wyrejestrowany...