Skocz do zawartości

KOŃCÓWKA WYDECHU!!=]

RIEJU RR50:D
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Końcówka wydechu? :icon_mrgreen:

Z tego co wiem to końcówka wydechu jest po prostu końcowym tłumikiem, tym ostatnim :/ :buttrock:

A ten ma każdy motocykl( chyba , że egzemplarz z defektem)

P.S.:

( być możę sie mylę, jeśli tak jest to proszę mnie poprawić )

Chodzi mi o to że, jeżeli sobie kupią taką np. końcówkę: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?p...a4ca1c56a9407a4

To czy poczuje jakąkolwiek różnice(oprócz wyglądu) np. głos i czy można ją założyć do seryjnego wydechu:P POZDRO! Już rozumiesz o co mi chodzi zygizz?

zdjecie koncowki w 2t moze dac sporo mocy.

mam na mysli oczywiscie zdjecie, tudziez wymiane koncowki na bardziej przelotowa badz stawiajaca mniejsze opory w przeplywie spalin.

co do dzwieku; napewno zmieni. moze po prostu zaczac bardziej pierdziec niz juz pierdzi:P:P:P

pzdr:)

Ja mam w swojej aprili af1 wydech końcowy od jakiejś tysiączki. Kupiłem razem z rurą (był dorabiany na zamówienie bodajże do r1) za 180 zł. Troche cięcia, spawania i chodzi pięknie. Oczywiście tłumik jest w konstrukcji przelotowej. Zmniejszyło się pierdzenie przy niskich obrotach a pojawił się ładny bass. Przy wysokich obr chodzxi jak prawdziwy ścigacz. Oczywiście tłumiczek został przeze mnie w środku delikatnie zmieniony bo normalnie jak bym go założył to by chodził jak bez tłumika:)

Czyli Ty Rafciu masz poprostu cały wydech od innego motorka(większego) czy masz samiuśką końcówke? Przecież do crossa nie założe wydechu od ściga<lol>POZDRO!

Edytowane przez RIEJU RR50:D

Nie dokładnie tak jak myślisz. W 2t liczy się tzw komora rezonansowa (kobza) a reszte (końcowy wydech) możesz sobie założyć od ciągnika jeśli masz ochote. Ja bym Ci polecał kupić używaną przelotówke od crosiwa 125. Większość jest rozbieralna (w konstrukcji przelotowej) więc możesz ją zregenerować.

Wygląda ładnie ale nie za taką cene. Znam kolesia który za 4bańki dorobi Ci końcówke a Ty mu tylko powiesz jak ma chodzić, jak wyglądać itd. I nie będziesz sie musial pieprzyć sam ze spawaniem, cięciem wyginaniem itd.

Wygląda ładnie ale nie za taką cene. Znam kolesia który za 4bańki dorobi Ci końcówke a Ty mu tylko powiesz jak ma chodzić, jak wyglądać itd. I nie będziesz sie musial pieprzyć sam ze spawaniem, cięciem wyginaniem itd.

Tylko nie wiem czy on przypdakiem nie jest leciutko blokowany...:icon_mrgreen: Więc się zastanawiam...A wie ktoś czy na mielochu ceny spadają w zimie jakoś konkretnie czy nie? Bo ja wcześniej nie znałem tego sklepu i nigdy nie kupowałem:P:]POZDRO!