Skocz do zawartości

NAjtanszy olej do 2T syntetyczny

zoltecek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dawid482 no pisaleem ze jak nie umie ktos regulowac odpowiednio dozownikow albo robic mieszanki to i zatrze na olejuz a 40zl Trosze trzeba sie puknac w glowe i zastanowic co sie pisze o jezu odrazu ten olej jest ble bo to orlen gowno prawda

w pełni się z Tobą zgadzam-troszkę wiedzy i umiejętności i napewno nic sie nie stanie, ale widać niektórzy nie dają sobie tego wytłumaczyć

dawid no bo to jest orlen i to jest gowno nie wyreguluje albo nie ma o tym pojecia i zwala wine na olej napewno jest to gorszy olej jakosciowo od tych za 40zl ale daje rade np w mojej dt ktora kreci 12tys i jakos jej nie zatarlem ani nie przytarlem

Ja kiedyś używałem tego orlena 2t pół syntetyk w ktm-ie. Jeździłem na nim ponad rok, ale to dlatego że motocykl miał na nim takiego muła że nie osiągał mocy maksymalnej i dlatego moto jeżdziło długo na tłoku. Po zdjęciu tłoku, była na nim gruba warstwa nagaru. Teraz leje midlanda i jest sto razy lepszy od orlena.

jeśli świeca się zrobiła czarna to raczej od złej mieszanki niż od oleju-ja mam cały czas kolor brązowy i na jednej świecy i na tym oleju przejeździłem cały sezon tj. ok 6000 km

więc tu nie chodzi o olej a raczej o umiejętności w regulacjach gaźnika i dozowaniu oleju w przypadku robienia mieszanki ręcznie

To dziwne ze przy Castrolu R2 swieca byla wypalona elegancko. Fakt R2 leje w stosunku ok 1:45, a tu dalem 1:35, ale i tak nie zmienie zdania na temat tego oleju. Moze w przypadku Twojej MZ to nie ma takiego znaczenia, ale w przypadku mojego motocykla ma.

Pozdr