Skocz do zawartości

gs500

wysiukrzys
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Rozkrec gazniki i spawdz czy nie masz jakiejs blaszki metalowej w gardzielach prowadzacych z gaznika do cylindra. Nie jestem fachowcem ale moj GS byl w taki sposob zdlawiony. Wiec pracy nie jest wiele a efekt duzy - kazdy moze to zrobic samemu !!!

Rozkrec gazniki i spawdz czy nie masz jakiejs blaszki metalowej w gardzielach prowadzacych z gaznika do cylindra. Nie jestem fachowcem ale moj GS byl w taki sposob zdlawiony. Wiec pracy nie jest wiele a efekt duzy - kazdy moze to zrobic samemu !!!

:) :) :( pierwsze slysze zeby gs-y byly tak zdlawione........

• 2 miesiące temu...

Mój znajomy tez łasnie mi opowiadał, że jego GS byłzdławiony jakoś .... własnie jakaś blaszką która blokowała całkowite otwarcie przepustnicy.. poszukaj w gaźnikach.... troche odwagi i rozumu i powinienes sam bez problemu sobie z tym poradzic :P pozdro 600 :banghead: :)

Wydaje mi się że mogą tam być jakieś przesłonki w kolektorach dolotowych a poza tym nie wiem czy nie jest podobnie jak w innych moto że dodatkowo były w gaźnikach zakładane jakieś słabsze sprężynki. A tak na marginesie, jak można tłumić jeszcze GS-a który ma fabrycznie 45 kucy??

Z tego co wiem to GS500 w zależności od rocznika byl blokowany w ten sposob ,ze pokrywki membran miały dłuzsze od standardu wystajace od srodka ograniczniki na ktorych osadzone są spręzynki .Powoduje to nie otwieranie sie przepustnic suwakowych do konca. W przepustnicach znajduja sie dodatkowe otworki zmniejszajace podcisnienie nad membrana co powoduje iz nie podnosza sie gwałtownie i do końca. Pozatym wieksze sa w zdławionym dysze główne - 130 przy odblokowanym 122,5 oraz ustawienia iglicy. Zciągnij sobie serwisowke i porównaj ze swoim.

W moim pokrywki miały juz usuniete ograniczniki , zmienione dysze i ustawienia iglic mimo ze w karcie pojazdu pisze 25kW. Przepustnice były z tylko 2 otworkami a nie z 3, wiec były chyba wymienione.