PM2Z Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Witam. Mam problem z yamahą xj 600 s z 1993 roku. Problem jest z kontrolką luzu, która nie zawsze ma ochotę się zapalać (czasem gdy jest wrzucony luz lampka się nie świeci). Problem nie jest jednak w samej żarówce bo:1. czasem się jednak pali2. gdy mi moto zgasło w korkach, wrzuciłem luz (lampka się nie zapaliła) to nie chciał zapalić (tak jakby był na biegu). Dał się odpalić na włączonym sprzęgle, a po puszczeniu dźwigni sprzęgła moto pracował, więc na pewno był na luzie. Wnioskuję z tego, że problem tkwi w samym czujniku, który po włączeniu biegu jałowego zapala lampkę i wyłącza blokadę rozrusznika elektrycznego. Wydaje mi się, że problem pojawia się po jakimś czasie jazdy, nie od razu (choć to oczywiście może być przypadek), tak jak by zaczynało szwankować na porządnie rozgrzanym silniku, ale to chyba nie powinno mieć nic do rzeczy. Skrzynia biegów działa jak należy (choć z rzadka na postoju jest problem z wrzuceniem 1. i wtedy ruszam z 2.), biegi wchodzą precyzyjnie, z wyraźnym kliknięciem, nie wyskakują. Luz jest zawsze łatwy do znalezienia między 1. i 2. biegiem. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 wykrecic i wyczyscic. po wykeceniu ustawic skrzynie na luz, latarka i poswiecic do srodka. potem wrzucic bieg i zobaczyc roznice;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PM2Z Opublikowano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 co wykręcić i wyczyścić? a jeśli czujnik luzu to jak on wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezdomny Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 co wykręcić i wyczyścić? a jeśli czujnik luzu to jak on wygląda ? poloz sie pod silnik i tam pod kolektorem 2 i 3 masz czujnik luzu. pamietaj,z e jak go wykrecisz to caly olej ci splynie wiec lepiej sobie go zlej , chyba ze masz zamiar go wymienic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi