Skocz do zawartości

Który kask wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Zapięcia na zatrzask są do dupy, w RC5 masz DD czyli najlepsze zapięcia na świecie. Co do tego że AGV ma zaniżoną rozmiarówke to sie zgadzam w 100%

A w czym jest lepsze? W starym Axo mam DD i juz mi sie znudziło bawić.

Witam

Dla zainteresowanych w temacie kupiłem AGV i jestem średnio zadowolony. Jeśli chodzi o malowanie to jest perfekt, ale nie o to chodzi w enduro. Kask ogólnie jest niewygodny i nie ma to związku z uleżeniem sie kasku. Uwierają dwie metalowe spinki pod gąbką w okolicy policzków. Zapięcie jest uciążliwe bo na U, a nie na zatrzask i trzeba sie namęczyć z zapięciem. Do tego paski są prowadzone tak ze nie trzymają sie pod broda tylko cisna na szyję jak szalik. No i rozmiarówka podawana przez producenta to fikcja. Nalezy brac o rozmiar większy niż wychodzi z rozmiarówki. Plusem oprócz malowania jest napewno bezpieczeństwo. Kask ma wszelkie certyfikaty, materiały są dobrej jakości.

Pozdrawiam

a radzilem dobrze: acebisa!!! Kask bardzo fajny, jest wygodny, malowanie tez zajefajne z tego co wiem bezpieczny!! jednym minusem jest uciazliwe zapinanie

pozdro

W tym jest lepsze że zatrzask ma to do siebie że sie psuje, nie jest tak niezawodny jak DD. Przy pewniej wprawie zapinianie zajmuje 3sekundy wiec nie wiem jakie wy macie z tym problemy. Skoro DD jest w kaskach TLD, Arai, Shoei czyli w najlepszyc kaskach świata to znaczy że jest dobry. Gdyby nie był to montowaliby zatrzask a ten spotyka sie tylko w kaskach z Lidla i Tigerach.

W tym jest lepsze że zatrzask ma to do siebie że sie psuje, nie jest tak niezawodny jak DD. Przy pewniej wprawie zapinianie zajmuje 3sekundy wiec nie wiem jakie wy macie z tym problemy. Skoro DD jest w kaskach TLD, Arai, Shoei czyli w najlepszyc kaskach świata to znaczy że jest dobry. Gdyby nie był to montowaliby zatrzask a ten spotyka sie tylko w kaskach z Lidla i Tigerach.

wydawalo mi sie ze to zapiecie ktore mam w moim acerbisie czyli DD jest trudne do zapinania(ale z czasem nabralem wprawy zapina sie je bardzo szybko) i ze zapiecie na zatrzask jest bezpieczniejsze, ale poszukalem troche w necie i dowiedzialem sie ze jest duzo lepsze dlatego w tej kwesti zgodze sie z kolega Kaze w 100% !!!!

Według mnie na DD jest bezpieczniejsze niz na zatrzask, bo przy wypadku zatrzask moze sie rozłączyć i spaść kask, a w DD nie ma takiej mozliwości.Ja mam AGV rc5 i jestem zadowolony z niego, a zapinanie trwa 1s., bo od tego jest ta czerwona spinka i wystarczy za nia pociągnąć i można zdejmowac kask, a jak zakładasz to tylko pociągasz za normalną tasiemke.