thors Opublikowano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Zapięcia na zatrzask są do dupy, w RC5 masz DD czyli najlepsze zapięcia na świecie. Co do tego że AGV ma zaniżoną rozmiarówke to sie zgadzam w 100%A w czym jest lepsze? W starym Axo mam DD i juz mi sie znudziło bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 WitamDla zainteresowanych w temacie kupiłem AGV i jestem średnio zadowolony. Jeśli chodzi o malowanie to jest perfekt, ale nie o to chodzi w enduro. Kask ogólnie jest niewygodny i nie ma to związku z uleżeniem sie kasku. Uwierają dwie metalowe spinki pod gąbką w okolicy policzków. Zapięcie jest uciążliwe bo na U, a nie na zatrzask i trzeba sie namęczyć z zapięciem. Do tego paski są prowadzone tak ze nie trzymają sie pod broda tylko cisna na szyję jak szalik. No i rozmiarówka podawana przez producenta to fikcja. Nalezy brac o rozmiar większy niż wychodzi z rozmiarówki. Plusem oprócz malowania jest napewno bezpieczeństwo. Kask ma wszelkie certyfikaty, materiały są dobrej jakości.Pozdrawiam a radzilem dobrze: acebisa!!! Kask bardzo fajny, jest wygodny, malowanie tez zajefajne z tego co wiem bezpieczny!! jednym minusem jest uciazliwe zapinanie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 W tym jest lepsze że zatrzask ma to do siebie że sie psuje, nie jest tak niezawodny jak DD. Przy pewniej wprawie zapinianie zajmuje 3sekundy wiec nie wiem jakie wy macie z tym problemy. Skoro DD jest w kaskach TLD, Arai, Shoei czyli w najlepszyc kaskach świata to znaczy że jest dobry. Gdyby nie był to montowaliby zatrzask a ten spotyka sie tylko w kaskach z Lidla i Tigerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 W tym jest lepsze że zatrzask ma to do siebie że sie psuje, nie jest tak niezawodny jak DD. Przy pewniej wprawie zapinianie zajmuje 3sekundy wiec nie wiem jakie wy macie z tym problemy. Skoro DD jest w kaskach TLD, Arai, Shoei czyli w najlepszyc kaskach świata to znaczy że jest dobry. Gdyby nie był to montowaliby zatrzask a ten spotyka sie tylko w kaskach z Lidla i Tigerach. wydawalo mi sie ze to zapiecie ktore mam w moim acerbisie czyli DD jest trudne do zapinania(ale z czasem nabralem wprawy zapina sie je bardzo szybko) i ze zapiecie na zatrzask jest bezpieczniejsze, ale poszukalem troche w necie i dowiedzialem sie ze jest duzo lepsze dlatego w tej kwesti zgodze sie z kolega Kaze w 100% !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Według mnie na DD jest bezpieczniejsze niz na zatrzask, bo przy wypadku zatrzask moze sie rozłączyć i spaść kask, a w DD nie ma takiej mozliwości.Ja mam AGV rc5 i jestem zadowolony z niego, a zapinanie trwa 1s., bo od tego jest ta czerwona spinka i wystarczy za nia pociągnąć i można zdejmowac kask, a jak zakładasz to tylko pociągasz za normalną tasiemke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi