Fenix69 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Witam!Mam serdeczną prośbę - kupiłem motocykl i na przeglądzie okazało się że franca nie ma tabliczki znamionowej - przegląd robił mi znajomy więc przymknął oko ale na neźt rok lub przy kontroli psiarskich może wyjść kiszka ... dlatego proszę powiedźcie mi co muszę zrobić i jakie są z tym związane koszty Z góry sedreczne dzięki :notworthy: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Tabliczkę znamionową można wyrobić w stacji kontroli pojazdów... Jedziesz do stacji kontroli pojazdów i mówisz że zgubiłeś tabliczkę znamionową oni wyrobią zastępczą tabliczkę (koszt 45zł o ile się nie mylę) i jeszcze dodatkowo musisz zgłosić w wydziale komunikacji, wszystko powinieneś dowiedzieć się na stacji kontroli pojazdów. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix69 Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 No tak ale na wyrobienie drugiej tabliczki muszę chba mieć jakiś papier - znaczy jakieś zaświadczenie?????!!!!!!!!!!! Kur..... nikt nie wie dokładnie jak to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiZel Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 No tak ale na wyrobienie drugiej tabliczki muszę chba mieć jakiś papier - znaczy jakieś zaświadczenie?????!!!!!!!!!!! Kur..... nikt nie wie dokładnie jak to jest?? ***spokojnie. na stacji diagnostycznej wyrobią ci zastepcza tabliczke znamionową. umieszczaja na niej dane na podstawie dowodu rejestracyjnego: marka, model i rok produkcji motocykla. takie male gowno z blachy od puszki z sardynkami. kosztu nie znam obecnie, byc moze okolo 50 zl jak ktos wczesniej napisału mnie cala zabawa zaczela sie od tego, ze diagnosta zakwestionowal istniejaca tabliczke znamionowa - byla napisana japonskimi krzaczkami. po oplaceniu kosztu wybicia i zamontowaniania nowej oraz kosztu piwka dla diagnosty otrzymalem nową - trwalo to z 20 minut. generalnie - luuuzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix69 Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Już wiem - więc piszę informacyjnie dla tych którzy będą chcieli coś takiego w wawie załatwić Sprawa nie jest taka prosta - najpierw muszę jechać do diagnosty (stacja kontroli pierwsza lepsza) i tam mi stwierdzą że tabliczki brak (odkryta ameryka w konserwach-tak jakbym sam o tym nie wiedział,ale podobno TYLKO diagnosta może sprawdzić jej brak) i wypisują mi na to kwit (30zł) potem do wydziału komunikacji gdzie zarejestrowany jest sprzęt - tam składam papier ze stacji+wniosek (w moim przypadku na grochowskej w wawie =16 zł) gdzie mi stęplują że sprzęt jest zarejestrowany. Z tymi kwitami jadę na ul.miodową 6/8 w wawie (gdzie płacę 5zł+0,50zł za każdy załącznik) i już mogę.... jechać w pizdu do domu bo nic więcej nie załatwie. Po kilku dniach udaje się dla odmiany na Starynkiewicza 7/9 gdzie odbieraz sierowanie na wyrobienie wtórnika (o koszty już nie pytałem bo byłem wku**wiony) i z tym do OKRĘGOWEJ stacji kontroli pojazdów gdzie za 36zł robią tabliczkę PARANOJA chyba sam sobie ją zrobie - tylko w Polsce może być taki debilizm urzędowy :icon_mrgreen: :wink: :eek: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Widzisz, jakbyś użył funkcji SZUKAJ, tobyś się nie musiał denerwować. Już dawno było o tym pisane i też nie raz.Dobrze że chociaż do właściwych wniosków na koniec doszedłeś :icon_twisted: Jedź sobie kup nitownicę za parę zeta i sobie przynituj. Numery nabiją ci za piwo w każdym zakładzie blacharskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Mnie też prawdopodobnie to czeka... ale ja ze względu na nerwy urzędowe się tam nie wybieram i obiegam to jak się da :icon_biggrin: zobaczymy jak długo... ale u mnie jest inny przypadek bo diagności stwierdzają że mam niepełny numer ramy... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi