januszek-walker Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 było wiele tematow o odblokowaniu gs-a. Byłem u mechanika, rozebrał gardziole i powiedział ze na przepustnicy nigdzie nie jest zdławiony i na kroccu ssącym też nie (czy cos takiego-ja sie zabardzo nieznam). Gdy sprawdzilismy dysze to mam 115. Na fiszkach widze ze sa rozne wersje gs-ow. W moim ma byc 120 na odblokowanie. Tylko problem jest taki ze mechanik powiedział ze zmiana dysz wiele nie pomoże i ze chyba moj gs jest juz odblokowany. Moje pytanie wymieniac tedysze na 120 czy nie??? pomoze to cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Czolem! A czemu podejrzewasz, ze masz fure zdlawiona? GS to nie R1 :notworthy:.Przy oddlawianiu nalezy jeszcze przestawic iglice w gaznikach. Nic na ten temat nie napisales, wiec moze ten trzeci etap nie zostal przeprowadzony...A tak poza tym, jesli mamy Ci pomoc, to musisz zapodac wiecej informacji. Przede wszystkim co sie z moto dzieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszek-walker Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) nic sie z moto nie dzieje tylko w briefie pisze ze jest zdłąwiony tylko ze biore jeszcze pod uwage to ze mogl byc oddławiony i nie jest to udokumentowane. ciekawi mnie tylko to czy jak zmienie dysze na 120 to cos bedzie wiecej mocy ??? Edytowane 27 Września 2006 przez januszek-walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Czolem! Jak wroce do domu to sprawdze w serwisowce Haynesa, jakie dysze powinienes miec. Podaj tylko rocznik GSa.W roznych rocznikach byly rozne dysze. Ja mialem w swoim zalozone blednie 130, zamiast 120. Moto zalewalo sie i nie jechalo powyzej 140km/h.W niektorych rocznikach GSow sa rozne dysze na kazdym cylindrze :notworthy:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszek-walker Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 ja mam rok 97. sprowadzany z niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Czolem! No to masz prawidlowe dysze. Wczesne roczniki GSow mialy dysze o rozmiarze 120, roczniki 94 i 95 mialy rozne dysze na obu cylindrach (125 i 122,5), potem roczniki 96 i 97 mialy dysze 115. Moja serwisowka nie obejmuje pozniejszych rocznikow :notworthy:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszek-walker Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Dziekuję Ci slicznie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Nie przejumuj sie tym co masz napisane w briefie !!! Przeciez niemiec musial cos napisac bo tam to jest chyba zalezne czy mozna jezdzic jak na kategorii A1 u nas (nie wiem czy u nich tez sie to tak nazywa). Pozniej wszyscy odblokowuja te motory i nikt nie robi nic zeby to zostalo odnotowane w briefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszek-walker Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 NO to spoko. Faktycznie sie uspokoiłem. Byłem troche napalony na te kilka konikow wiecej ale jak sie okazuje ja juz mam pelna moc gs-ika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur:) Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 a gs 500 rocznik 98 jakie powinien mieć dysze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Czolem! roczniki 96 i 97 mialy dysze 115. Moja serwisowka nie obejmuje pozniejszych rocznikow :icon_mrgreen:. Ajm sory, nie wiem :|.Przypuszczalnie tez 115, ale przypuszczac to sobie mozna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Witam rocznik 1998 będzie maił dysze 115. Kopleksowe zestawienie wiedzy na temat oddławiania znajdziecie w tym pdf-ie http://home.arcor.de/gs-500/Drosslung.pdf drosslung (zdławiony), entdrosslung (oddławiony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi