raafe Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam. Mam yamahę Fzr600 z 94 roku i mam problem z elektryką. Mianowicie pali mi sie bezpiecznik tuz za akumulatorem. Widocznie jest jakies zwarcie ale przejrzałem wszystkie kable pod siedzieniem i jest ok. Czy moze to być wina regulatora? z tymże niedawno wymieniałem go na nowy (nieorginalny), czy ktos wie gdzie może byc przyczyna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Sprawdź napięcie na klemach przy włączonym silniku - powinno być 13-14 V.Jeśli napięcie zwiększa się wraz z obrotami w znacznym stopniu to regiel padł.Przejżyj dokładnie kable, bo może jeden się przetarł i ociera o ramę.Tyle na odległość mogę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi