Fenix69 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 ...Czywidział ktoś z was np w niemczech kogoś jadącego szybciej niż dopuszczają znaki ??(polacy i inni przyjezdni się nie liczą :) :icon_rolleyes: ) chyba nie a mimo to jeździ się tam dużo płynniej i szybciej(tzn nie chodzi mi o szybkość tylko o czas potrzebny na dotarcie z punktu A do punktu B) Po pierwsze primo to widziałem i to nie raz (jak jechałem astrą clasic to ni kuta nie mogłem wjechać na lewy pas bo max mogłem zacinać 160km/h i non stop mnie poganiali z lewego) Po drugie to nie porównuj niemiec do Polski gdzie drogi to dopiero mamy na planach naniesione...Popatrz na mapę autostrad - w niemczech cały kraj czerwony w Polsce - 3 kreski i to nie wiadomo czy to nie plamy przy druku(bo non stop w remoncie) Ja uważam że podniesienie prędkości nic nie da jeśli chodzi o rozładowanie korków - bo i tak każdy daje ile może (no z 85% - wyłączając baby i geriatrie w okularach 200 dioptri) ale jeśli chodzi o mandaty to zawsze parę peelenów w kieszeni zostanie...jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Bardzo dobrze krok w stronę normalności i o te parę km mniejsze zakłamanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
505iK Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Po pierwsze primo to widziałem i to nie raz (jak jechałem astrą clasic to ni kuta nie mogłem wjechać na lewy pas bo max mogłem zacinać 160km/h i non stop mnie poganiali z lewego)zauwaz ze w niemczech na autrostradzie nie ma ograniczen predkosci, tam sie leci 'ile fabryka dala'.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Chyba chciałeś napisać: taka różnica, że 100km/h na 50-tce kosztuje z 500 zł., a 100 km/h na 60-tce to 400 zł. I chyba nie powinno chodzić tu o wysokość mandatów. Ustanawiając ograniczenia prędkości powinno się brać pod uwagę w pierwszej kolejności bezpieczeństwo i w drugiej rozładowanie korków w Warszawie ( chociaż i tak w niektórych miejscach nie da się przekroczyć 30km/h- choćby na moście Grota w godzinach szczytu) no to moge sie domyslac ze czesto kozystasz z przejazdu w godzinach szczytu... to moze nie raz sie spotkalismy :icon_arrow: ja mam 2 moto i jak musze jezdzic samochodem i pozniej zaczynaja sie koreczki... przesiadam sie na moto i zacznam normalnie oddychac... :evil:1 trzymam w ursusie i drugie na tarchominie :buttrock: pozdro zauwaz ze w niemczech na autrostradzie nie ma ograniczen predkosci, tam sie leci 'ile fabryka dala'.. niestety nie ile fabryka dala, tylko na ile pozwalaja mozliwosci i przede wszystkim bezpieczenstwo (oczywiscie wykladniekiem czego sa inni urzytkownicy) hihihi :) :icon_rolleyes: :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 I jest to pierwszy przykład sensownego myślenia w naszym ciepłym k@#$dołku od bardzo dawna :) Obawiam się, że raczej kiełbasa wyborcza i łapanie punktów dla (nie) Atrakcyjnego Kazimierza :icon_rolleyes:. Pamiętajcie, że to tylko obietnice. Pod koniec listopada temat odejdzie do niebytu.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkronin Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Obawiam się, że raczej kiełbasa wyborcza i łapanie punktów dla (nie) Atrakcyjnego Kazimierza :icon_arrow:. Pamiętajcie, że to tylko obietnice. Pod koniec listopada temat odejdzie do niebytu.pzdr zobaczymy czy hasla wyborcze wezmo znowu gore... oby nie, bo jak oni w koncu nie zrozumia ze sami pod soba kopia dolki i ten kraj spychaja na margines :) :icon_rolleyes: :icon_question: ech, szkoda pisac i przy tym sie denerwowac... pozdro Edytowane 26 Września 2006 przez darkronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi