MYCIOR Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 hej witam Co trzeba zrobic jesli kupiłem motocykl w UK i mam uk tablice i dowod rejesytracyjny angielski jest juz na mnie, ale moto nie ma ,ani przegladu uk ani ubezpieczenia.Motocykl jest juz w polsce przwieziony i chce nim pojezdzic z 2 tgodnie i co mam zrobic zeby bylo legalnie??Nie chce rejestrowac moto na polskie tablice.Chce byc dopuszczoiny do ruchu na UK tablicach????czy jest ajkies ubepieczenie na zagraniczne pojazdy iczy trzeba robic jakies polskie przeglady? dodam ze motoi ma tablice z uk - nie zjazdowe tylko normalne takie jak sie uzywa w UK. Ps bardzo pilne wiec piszcie o wszystkich sprawdzonych informacjach pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Bez M.O.T. nie masz prawa się poruszać po jakichkolwiek publicznych drogach i nieważne jest to że moto stoi teraz w PL.Na brytyjskich blachach nikt w PL nie może zrobić Ci przeglądu.Jedyną firmą która ubezpieczała pojazdy nie zarejestrowane w PL było PZU - zrezygnowała w zeszłym roku z "międzynarodowego ubezpieczenia". Nie, nie mozesz a szkoda...PZDR Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) hej moze by sie dalo zrobic poszezony przeglad i ubezpieczyc motocykl w pl na czas pobytu- znaczy ubezpieczyc konkretny motocykl o konkretnych nr ramy i silnika i konkretnych blachach uk na czas pobytu np 2 tyg??? takie dodatkowe ubezpieczenie w pl.????? dzieki za odpowiedz. pzdr halo koledzy pomocyyy. dzieki Edytowane 24 Września 2006 przez MYCIOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 WitamZ tego co wiem to mozna zrobic badania techniczne na umowe KS, pozniej jedziesz do ubezpieczalni (pzu) i podpisujesz umowe o ubezpieczenie OC na podstawie umowy KS. Tylko pamietaj najpierw jedz na badania bo inaczej PZU policzy se wiecej za ubezpieczenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Mycior ja smigam juz ponad 3 miechy na angielskich,mam zrobione badania tecniczne i ubezpieczenie zwykle na siebie i nie ma problemu...U nas w Białej Podlaskiej to przechodzi i nie ma najmniejszych problemow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 WitamZ tego co wiem to mozna zrobic badania techniczne na umowe KS, pozniej jedziesz do ubezpieczalni (pzu) i podpisujesz umowe o ubezpieczenie OC na podstawie umowy KS. Tylko pamietaj najpierw jedz na badania bo inaczej PZU policzy se wiecej za ubezpieczenie.Pozdrawiam Co to hest KS?? Da sie ubepieczyc bez przegladu tak zebym mogł sie poruszac po drogach??? Mycior ja smigam juz ponad 3 miechy na angielskich,mam zrobione badania tecniczne i ubezpieczenie zwykle na siebie i nie ma problemu...U nas w Białej Podlaskiej to przechodzi i nie ma najmniejszych problemow... Ile cos takiego kosztuje?? W jakiej firmie ubezpieczasz?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Ja ubezpieczony jestem w firmie CONCORDIA POLSKA,zeby ubezpieczyc motocykl musialem zrobic zwykle badania techniczne tylko ze nie te pierwsze co sie robi jak sie moto lub autko do polski sprowadza tylko takie zwykle najzwyklejsze badanie techniczne...Tablice masz,badania technicze zrobia Ci w kazdej stacji diagnostycznej a z ubezpieczeniem nie bedzie problemow oprocz PZU(oni sa inni wiec ich omijaj szerokim łukiem :icon_mrgreen: ....Mnie juz kilka razy kontolowali i nie ma klopotu,nie maja prawa sie przyczepic...Mam samochod na belgijskich blachach juz 2 rok i tez tylko przeglady robie corocznie i place ubezpieczenie...Jeszcze nigdy nie spotkalem sie z jakims sprzeciwem ze strony naszej "kochanej" policji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Co to hest KS?? Da sie ubepieczyc bez przegladu tak zebym mogł sie poruszac po drogach??? Ile cos takiego kosztuje?? W jakiej firmie ubezpieczasz??pzdr Umowa KS to umowa kupna - sprzedazy, da sie ubezpieczyc bez przegladu ale to kosztuje troche wiecej, wiem ze daja jakies znizki jak ma sie przeglad wazny (albo nie daja wzwyzki :buttrock: ). Ale jak chcesz smigac bez przegladu przeciez to obowiazkowe :icon_mrgreen:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi