michal_dh Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Problem rozwiazany dziekuje za wszystkie odpowiedzi no wiec zrobilem to tak wykrecilem swiece przeczyscilem ja dokaldnie przepalilem na kuchence i dziala :buttrock: dzieki za wszelkie starania :icon_mrgreen: :buttrock: pozdro :lalag: :buttrock: Nie no zalamac sie tylko no wiec przejechalem sobie 50 km i problem wrocil co robic Pomocy :D kupic nowa swiece sklad mieszanki jest zly? za duzo oleju? zle wyregulowany zaplon? filtr i gaznik jest czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Świeca którą zaleca producent i powinno moto jedzić dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 a świecę nową to trzeba zawsze rozgrzać. jak rozgrzewać nową świecę i po co? nie moge nówki włożyć i jeździć na niej? ,ichal_dh, świecę ci zarzuca. ja tak miałem w simsonie jak miałem złe paliwo. jak zalałem lepszy paliwem to było już lepiej. spróbuj ustawić zapłon, zalać dobre paliwo, wzbogacić mieszankę, bo na ubogiej może ci wypalać świecę. no i przeczyćś gaźnik i filtr powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Świecy nieetrzeba wypalać , ale najlepiej jeżdzić tak zeby świeca miała swóją optymalną temperature samoczyszczenia i wtedy można zgasić moto gdyż wtedy nieosadza się na niej nic prawie i nieniszczy się tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Świeca którą zaleca producent i powinno moto jedzić dobrzeMam swiece jaka zaleca producent bo nie dawno kupilem :notworthy: jak rozgrzewać nową świecę i po co? nie moge nówki włożyć i jeździć na niej?,ichal_dh, świecę ci zarzuca. ja tak miałem w simsonie jak miałem złe paliwo. jak zalałem lepszy paliwem to było już lepiej. spróbuj ustawić zapłon, zalać dobre paliwo, wzbogacić mieszankę, bo na ubogiej może ci wypalać świecę. no i przeczyćś gaźnik i filtr powietrzaNie wiem jak z tym wypalaniem swiecy ala jak swoja wypalilem to pomoglo ale nie na dlugo :icon_eek: Gaznik tez nie dawno czyscilem a filtr nie dawno kupilem nowy i ostatnio tez go przeczyscilem i namoczylem w oleju sprobuje zmienic sklad mieszanki na bardziej bogata zobaczym czy pomoze Edytowane 27 Września 2006 przez ,ichal_dh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Jak zalozysz nowa swiece to nie mozesz zrobic tak ze odpalisz i zaraz zgasisz bo zaraz swieca znow bedzie do wymiany. Wkrec nowa swiece, odpal i przejedz sie tak z 15 km zeby silnik byl w pelni rozgrzany, wtedy znikna problemy ze swieca. A przerywanie to moze byc przytkana jakas dysza (wyczysc), zasyfiony filtr powietrza (malo prawdopodobne, predzej by stracil moc) lub ustawienie zaplonu tzn wyprzedzenia. Sprawdz to wszystko :notworthy: Aaaa i jeszcze wyreguluj porzadnie gaznik bo swieca moze padac od niepoprawnej mieszanki paliwowo-powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi