gurufarmi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 witam za 5 dni kończy mi się OC na motorower... idę do TUW'u a tam jak zwykle nieczynne.... karteczka 'jestem w terenie..' + 2 numery telefonów pod kórymi nikt się nie zgłasza.... mam ich gdzieś... w oddziale w moim mieście nikt sie tym nie zajmuje.. nie wiem jak to może funkcjonować. Zatem chciałbym się zapytać co powinienem zrobić, by poprostu rozpoczac współpracę z PZU / wykupić oc na rok powiedzmy... bylem dzis nawet... gość mówi zeby zakończyć umowę z TUW.. noi nową podpisać... / ciekawe jak zakończyć :buttrock: w kazdym razie co i jak przy zakladaniu OC w pzu ? a na jakiej zasadzie naliczają zniżki ?... płacę już 3 lata.. z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 zniżki: zebrać kwity albo iść do brokera, który sam potwierdzi przebieg ubezpieczenia w warcie. ja tak mamwypowiedzenie: wysłać poleconym przed zakończeniem umowy swoją decyzję o wypowiedzeniunowe: podpisać :buttrock:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 hmm a w jaki sposób napisac decyzje o wypowiedzeniu?tzn jak to ma wygladac bo nie kumam :buttrock: świstków nie mam chyba... od 2003 do 2006 roku oc placilem na simsna jako współwl;asciciel w PZU.. jak oni to sprawdzą? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 wzór wypowiedzenia powinni mieć np w inspektoracie pzu, albo powiedzą jak napisać. zasadniczo wystarczy "z dniem __ wypowiadam umowę ubezpieczenia __"co do zniżek: zapytaj, czy sami sobie znajdą. jak napisałem - mój broker sobie znajduje :buttrock: inną opcją jest uzyskać zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia od dotychczasowego "tu", ale z kontaktem jak napisałeś jest problem. może telefon i przyślą szybko jakiś fax? tak tylko zgaduję...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi