skylinegtr Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Witam!! W moim Vulcanie , przy niedogrzanym silniku czasami nie pali na jeden cylinder i przerywa.Co o tym sądzicie? Czekam na waszą pomoc. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylinegtr Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Witam!! W moim Vulcanie , przy niedogrzanym silniku czasami nie pali na jeden cylinder i przerywa.Co o tym sądzicie? Czekam na waszą pomoc.Pozdrawiam Michał Widze ze nikt nie odpisuje , podam wiec wiecej szczegułów. Swieca po wyciągnięciu była czarna jak murzyn z południowej afryki , żłopie paliwo jak konkretny samochód ( nawet 14 na 100 ). Dodam , że sprzęt ma wolne wydechy , dyno jet i filtry K&N . Po telefonie do Lubartowa ( podobno jest tam znawca , który bardzo dobrze zna sie na kawasaki ) mechanik stwierdził , zeby zaklejic filtr powietrza taśmą i sprawdzic czy bedzie poprawa. Po zaklejeniu poprawa była , ale jednak nie do końca. Mój ojciec twierdzi , ze trzeba będzie wywalic te usprawnienia silnika i powrócic do stanu pierwotnego , czy jednak jest to konieczne?? Czekam na wasze odpowiedzi:) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Dobry znawca jak kazał zakleić filtr powietrza przy ewidentnie zbyt bogatej mieszance. Może źle mu wytłumaczyłeś objawy? Czarne świece, duże spalanie = za dużo paliwa. Może masz źle poustawiane gaźniki, a może świece mają niewłaściwą ciepłotę ? Miałem w Vulcanie (tylko że 800) bardzo podobne objawy i sprawę załatwiło wymienienie świec na inne niż zalecał katalog. Spalanie 14l/100 km to już przesada, nawet jeżdżąc ostro po mieście nie powinien aż tyle spalić. Ja obstawiam źle wyregulowany gaźnik/gaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylinegtr Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Dobry znawca jak kazał zakleić filtr powietrza przy ewidentnie zbyt bogatej mieszance. Może źle mu wytłumaczyłeś objawy? Czarne świece, duże spalanie = za dużo paliwa. Może masz źle poustawiane gaźniki, a może świece mają niewłaściwą ciepłotę ? Miałem w Vulcanie (tylko że 800) bardzo podobne objawy i sprawę załatwiło wymienienie świec na inne niż zalecał katalog. Spalanie 14l/100 km to już przesada, nawet jeżdżąc ostro po mieście nie powinien aż tyle spalić. Ja obstawiam źle wyregulowany gaźnik/gaźniki. Własnie tez mnie to dziwi. A moze byc cos z zapłonem?? Czasami z wydechu walnie niekiepską marchewą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 NIe znam tego motoru ale z ogólnego punktu widzenia, wymień świece na takie z odpowiednią ciepłotą dopasowanego do tego modelu. Świece zalewa za duża ilość benzyny czyli poziom benzyny w gażnikach jest za wysoki. To musisz wyregulować. 14litrow to wedlug mnie bardzo duzo, fakt pojemność to prawie 1,5 litra ale takie spalanie jest zbyt duze. Zacznij od gąźników, ma być odpowiedni poziom paliwa, elegancko wyreguluj caly zakres obrotów. A jak nie pali na jeden cylinder to może masz padnięty palec rozdzielacza czy coś w podobie co tam masz. Posprawdzaj przewody WN , ustaw odpowiednie przerwy na świecy. Daj znać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi