motowojtas Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Jak wymienić płyn w chłodnicy w nsr , którędy sie wypuszcza stary płyn?? opiszcie mi po kolei co i jaki mam mały problem poniewaz dziś silnik mi sie zaczą grzać i jak przejade kawałeczek to gotóje sie woda tak ze az wylewa sie ze zbiorniczka wyrównawczego.... czy przyczyną moze być to ze dolałem zwykłej wody do zbiorniczka??pozdr Edytowane 19 Września 2006 przez motowojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Z tego co wiem nie ma nic gorszego od wody. Zbliża się zima a ty niepotrzebnie rozcieńczyłeś płyn. Teraz to już bankowo musisz go wymieniać... Co do wymiany płynu w chłodnicy poszukaj w archiwum pod ,,wymiana płynu" czy jakoś tak, tam było z grubsza opisane co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) ja kupiłem dzisiaj płyn "petrygo" i po przyjezdzie do domu kiedy sie przejechalek zaczęło mi sie tak robić co to moze być?? edit: Przypomniało mi sie teraz.... gość mi mówił ze czasami dozownik sie zapowietrzy czy cóś i nie podaje oleju i dlatego dolewał olej dodatkowo do benzyny, ja nie dolałem i moze on nie podał oleju?? bo po przejechaniu moze kilometra wzkaznik temp był prawie pod H i jak wypóścić ten stary płyn chamulcowy Edytowane 19 Września 2006 przez motowojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Może to Ci jakoś pomoże: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ynu+hamulcowegohttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ynu+hamulcowegohttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ynu+hamulcowego No chyba że się pomyliłeś i chodzi Ci dalej o płyn chłodniczy. Więc spuszczasz go w najniższym miejscu. W chłodnicy pewnie nie masz spustu. Sprawdź czy przy pompie wodnej nie ma. Jak nie ma to raczej musisz wężem. Ale ja mechanik nie jestem więc mogę mówić źle... Edytowane 19 Września 2006 przez cenderr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 SORY za pomyłke!!! chodzi mi o pcłyn w chłodnicy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 najlepiej i najprosciej bedzie wyciagnac wezyk wchodzacy z przodu glowicy(albo karterow)(skierowany ku wydechowi) i zdjecie korka wpustowego(w celu odpowietrzenia itd) plyn zleci ci calutki kiedy jeszcze troche pobujasz motorkiem na boki. potem spowrotem zakladasz wezyk i nalewasz nowego plynu. czynnosc prosta i do zrobienia na intuicje... pzdr i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 a kiedy wleje nowy płyn to trzeba jakoś odpowietrzać układ czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jeżeli masz odpowietrzenie to gdzieś w górnęj części układu musisz mieć jakiś zawór czy coś takiego. Jeżeli nie masz to znaczy że układ odpowietrza się sam. Obstawiam na to drugie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi