Daevon Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Na jakiej benie jeździsz, 95? Ja ostatnio zatankowałem do tezetery 98 i mi zasłabła jak cholera. Też był muł na niskich obrotach i tak jakby się lekko dusił ciągle. V-max spadła o około 20 km/h/ Teraz jeżdżę znów na 95 i jest znowu zajebiśc*e Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 do 4tys to straszny mul. taki ze we 2 gdy ruszamy na niej to pod gorke sie jej ciezko zebrac, tak sie muli a pozniej jak juz jest 5 tys to ma zryw jak cholera. ale to moze datego ze nie ma tego silniczka od zaworu wydechowego czy jak.Tak to wina braku zaworu wydechowego na 100%. miałem tak w poprzednim ktmie jak robiłem testy czy przypadkiem nie bedzie lepiej bez zaworu i nie było lepiej tylko było beznadziejnie. Słuchaj a moze to sprzegło Ci slizga??!! No bo na piątce jak sie pożadnie do 12000 wkreci to sie slizga i nie idzie szybciej a jak wrzucisz 6 to predkość jest za mała i obroty spadają i juz nie slizga tylko muli. Tez to kiedys przerabiałem. Ja stawiam na sprzegło bo miałem kiedyś dokładnie te same objawy. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Właśnie zobacz te sprzęgło, i co do zaworu wydechowego to podzielam zdanie z poprzednikami, to osłabia moto i to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) w takim razie co mam zrobic? przy klamce sprzegla wkrecic caly regulator. nie wiem czy to sprzeglo bo chodzi bardzo lekko.. a leje vpower racing 99+ wiecie moze gdzie i za ile kupie ten zawor wydechowy?? Edytowane 19 Września 2006 przez sonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jak chcesz jakieś częsci do NSR to looknij na allegro:http://www.allegro.pl/item126801794_wszyst...r_ns1_ns_1.htmlhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M252959http://www.allegro.pl/item127132216_honda_...zo_czesci_.htmlhttp://www.allegro.pl/search.php?string=nsr&category=156 MAsz tu linki do róznych aukcji z częsiami do NSR i może ktoś będzie miał ten "silniczek " Którego szukasz..Najlepiej zadzwoń do serwisu Hondy i się dowiedz od jakich lat ten"silniczek" bedzie pasować do Towjego modelu.Wątpliwe zeby ten elemnt był tak czescto modyfikowany i pewnie będzie posawać od wcześniejsazych modeli.Tylko musisz się dowiedzieć konkretnie w jakich latach występował w tej samej wersji.Bo na sprzedawcach to nie warto polegać.Przeważnie powiedzą ze na bank bedzie pasowac i kupisz cos co ci sie nie przyda.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 juz popytalem o ten zawor wydechowy. jakos dam sobie rade.. hmm jedyne co mnie dobija to to ze ona idzie 125km/h i nie wiem co jest z nia nie tak. czy jest ktos komu nsrka nie idzie wiecej niz 125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Według mnie jak nie masz zaworu, to powinien szybciej jechać. Ja go nie mam, bo zrezygnowałem i na dole jest rzeczywiście słabiutki, ale jak już wejdzie na te obroty, co moto dostaje gwałtownego kopa to jest naprawde potwór i na 6 leci tez jak wściekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Ja miałem tak w crmie, ze szedł 90kmh okazało się że zawór był cały czas zamknięty jak go otworzyłem na stałe to szedł prawie 130kmh.Zdejmij dyfuzor zaświeć w cylinder i zobacz czy otwarty zawór jak nie to śrubokrętem go i ma jechać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Przeciez jak go srubokretem popchnie do góry to on i tak odrazu opadnie :) najlepiej by było jak bys kupił sprawny silniczek."w takim razie co mam zrobic? przy klamce sprzegla wkrecic caly regulator. nie wiem czy to sprzeglo bo chodzi bardzo lekko.."HEHE to ze chodzi lekko nie m,a kompletnie nic do rzeczy ;) :crossy: jezeli to faktycznie sprzegło to spróbuj poluznic linke w sesie wkrecic tą regulacje do klamki tak zeby klamka zanim zacznie ciągnąc linke miała z 2mm luzu a wtedy bedzie pewniosc ze sprzegło trzyma najbardziej jak umie :). Jesli to nie pomoze a okaze sie ze zawor jest jednak mimo ze nieczynny cały czas otwarty to jaestem przekonany ze sprzegło bedzie do wymiany. bo jezeli to własnie sprzegło slizga to jak juz tak troche jezdzisz to na bank bedzie wyrobione(o ile to włansie nie jest tylko przyczyna ten zawór który sie zamknoł i tak pozostał. A z koleji wydaje m mi sie ze jak by zawór był zamkniety to moto nie kreciło by sie tak jak wczesniej wspomniales do 12500 obr/min Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 u mnie zamykał się po 25km:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 gdy kupilem nsrke ojciec nia pierwszy jechal i mowil ze jechal 130km/h i jeszcze mu sporo gazu zostalo.. ja dopiero po 2 tygodniach zaczalem jezdzic powyzej 100km/h i na 125km/h sie skonczylo. wiecej nie pojdzie. mozliwe ze to jest wina tego zaworu.. musze go gdzies kupic.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 a może tatus Ci założył jakąś blokadę albo sprzęgło popuścił żebyś szybko nie jeździł :buttrock:bo wszytko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 napewno nie. moj ojciec ma jeszcze wiekszego bzika na punkcie motorow niz ja. aha podobno z wloch mozna przywiesc suzuki 600 za 200 euro. moj ojciec ma adres do tej firmy. ale to nie dotyczy tego tematu. sprzeglo nie ciagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Te suzuki to napewno powypadkowe dr650 z rocznika 85:D.Narazie to sprawdz ten zawór a nie odrazu chcesz kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 gosciu w serwisie jak chcialem blokady zdjac powiedzial ze jest zapsuty. ja nie potrafie go naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi