polo5555 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Mam taka sytuacje ruszam zimnym skuterem sprzegło bierze po przekrecieniu manetka skuter rusza z werwą .Po kilku kilometrach jazdy(miejskiej ale nieostrej normalnej) skuter rusza gdy tylko dotkne manetki oczywiscie zamulajac ,mam nawet wrazenie jak by na postoju to sprzegło cały czas było nierozłaczone . Sprzęgło seryjne przebieg koło 3000km .Jakis czas temu je ogladałem to okładziny wygladały Ok,dzwon takze bez przebarwień był .Posiadam tuning klasy sport :70cm,wydech,wario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo5555 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Dodam ,ze u mnie to skuter wiec sprzegło odśrodkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Widocznie Ci się ślizga, olej taki jaki powinien być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Mam taka sytuacje ruszam zimnym skuterem sprzegło bierze po przekrecieniu manetka skuter rusza z werwą .Po kilku kilometrach jazdy(miejskiej ale nieostrej normalnej) skuter rusza gdy tylko dotkne manetki oczywiscie zamulajac ,mam nawet wrazenie jak by na postoju to sprzegło cały czas było nierozłaczone . Sprzęgło seryjne przebieg koło 3000km .Jakis czas temu je ogladałem to okładziny wygladały Ok,dzwon takze bez przebarwień był .Posiadam tuning klasy sport :70cm,wydech,wario ja mam ten sam problem w skucie , przyczyną są zużyte sprężynki sprzęgła, przepracowały swoje i mają dość, po nagrzaniu robią się miększe i nie trzymają szczęk na miejscu Ja mam tez problem ze sprzegłem, co jakis czas mam taka sytuacje, ze sprzeglo mi bierze zaraz po odpuszczeniu 2 milimetry doslownie a zwykle jest to od polowy skoku manetki. Konczy sie taka zmyłka tym, ze motor mi wyskakuje jak z procy. Poradzcie madre glowy co to moze byc? Sprzeglo mam hydrauliczne, moj silnik to to samo co w GPZ900. Kupilem dzis plyn DOT4 i wymienie go moze jutro ale czy to zmieni sytuacje to nie wiem. Z gory dzieki za pomoc :biggrin: a jaki masz rodzaj płynu wybity na wieczku zbiorniczka ? bo w ktmie zalecają mineralny i jak się wleje dot'a to takie cuda się dzieją Edytowane 17 Września 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo5555 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Dzieki wydaje sie to rozsadne wytłumaczenie . Nie wiem czy nie zdecyduje sie na wymiane całego sprzegła na sportowe .Moze ktoś uzytkuje takowe i poleci jakies , myślałem nad Hebo N Edytowane 17 Września 2006 przez polo5555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi