Skocz do zawartości

Sprzęgło po rozgrzaniu bierze odrazu

polo5555
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taka sytuacje ruszam zimnym skuterem sprzegło bierze po przekrecieniu manetka skuter rusza z werwą .Po kilku kilometrach jazdy(miejskiej ale nieostrej normalnej) skuter rusza gdy tylko dotkne manetki oczywiscie zamulajac ,mam nawet wrazenie jak by na postoju to sprzegło cały czas było nierozłaczone . Sprzęgło seryjne przebieg koło 3000km .Jakis czas temu je ogladałem to okładziny wygladały Ok,dzwon takze bez przebarwień był .Posiadam tuning klasy sport :70cm,wydech,wario

Mam taka sytuacje ruszam zimnym skuterem sprzegło bierze po przekrecieniu manetka skuter rusza z werwą .Po kilku kilometrach jazdy(miejskiej ale nieostrej normalnej) skuter rusza gdy tylko dotkne manetki oczywiscie zamulajac ,mam nawet wrazenie jak by na postoju to sprzegło cały czas było nierozłaczone . Sprzęgło seryjne przebieg koło 3000km .Jakis czas temu je ogladałem to okładziny wygladały Ok,dzwon takze bez przebarwień był .Posiadam tuning klasy sport :70cm,wydech,wario

ja mam ten sam problem w skucie , przyczyną są zużyte sprężynki sprzęgła, przepracowały swoje i mają dość, po nagrzaniu robią się miększe i nie trzymają szczęk na miejscu

Ja mam tez problem ze sprzegłem, co jakis czas mam taka sytuacje, ze sprzeglo mi bierze zaraz po odpuszczeniu 2 milimetry doslownie a zwykle jest to od polowy skoku manetki. Konczy sie taka zmyłka tym, ze motor mi wyskakuje jak z procy. Poradzcie madre glowy co to moze byc? Sprzeglo mam hydrauliczne, moj silnik to to samo co w GPZ900. Kupilem dzis plyn DOT4 i wymienie go moze jutro ale czy to zmieni sytuacje to nie wiem. Z gory dzieki za pomoc :biggrin:

a jaki masz rodzaj płynu wybity na wieczku zbiorniczka ? bo w ktmie zalecają mineralny i jak się wleje dot'a to takie cuda się dzieją

Edytowane przez enduromaster

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860