malys Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ja bym jednak stawiał na kompresję. Jak wygląda strona zapłonu?Simmering tam dobrze trzyma?Może ma jakieś przedmuchy między cylindrem, a karterami albo cylindrem, a głowicą?Sprawdź jak możesz kompresję ale przyrządem do tego przeznaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gang555ter Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 No niestety, zdesperowany rozebrałem cylinder i... 1 strona szorstka, tak samo tłok... Mam nadzieję, że w 200zł się zamknę z remontem. Thx 4 all za pomoc, jak po remoncie znów coś nie będzie trybiło to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gang555ter Opublikowano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Cylinder ma 51mm... więc to ostatni szlif był... Co teraz? Ma ktoś na sprzedaż może cylinder yamaha rd/dt 80mx? A może tulejowanie? Co radzicie mi zrobić, żeby było tanio w miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Poszukaj cylindra na giełdzie, tulejowanie to ostateczność bo nie każdy fachowiec podejmie się tulejowania cylindra od 2T ze wzgledu na okna wydechowe itp. Wiec najpierw szukaj, kup nawet uzywany i daj do szlifu,kup nowe pierscionki tlok sworzen i tulejke i bedzie chodziło jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Albo można kupić jakąś tuleję tylko najlepiej nową, do kozy jaką mam niewyobrażam sobie kupowania cylindra specjalnie, kupuje się tuleję i wstawia, ot co.Ewentualnie jakbyś niczego (cylindra) nie znalazł, to są firmy robiące tuleje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musashi Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 mozesz sobie zamontowac tlok od WFM ;d taka sama srednica sworznia ;d moze troche go bedzie trzeba stoczyc no i wyciac kanaly :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi