Skocz do zawartości

NS-1 .... niechce odpalić!?!

xtraxx92
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

miałem podobny problem, że niemiał wolnych obrotów, musiałem mu dac ssanie i wtedy miał wolne obroty i w czasie jazdy wyłańczac ssanie i jeździł... ale przyczyną tego niebył gaźnik itp. tylko poprostu starte pierścienie (zajechany był) i miał słabą kompresje i ta słaba kompresja niemogła wciągnąc do gaźnika tyle benzyny ile powinno byc i niemiał wolnych obrotów... p00zdro

Nie chce zle wrozyc, ale tak jak poprzednik - wlasnie chyba to jest wina ze Ci sie silnik rozsypuje. Kumpel mial identycznie w tzr, jechal i nagle mu zgasla, jak na zpych chcielsmy wziac to strzelalo z wydechu jak nie wiem, po dlugich przemyslaniacj i sprawdzaniu wszystkiego rozebralismy cylinder i okazalo sie ze lozysko igielkowe sie rozsypalo, a czastki igielek wtopily sie na denku tloka.

ha, po ostatnim opisaniu problemu dobrze ci podpowiadaja.

byc moze jest to wina wlasnie kompresji.

ja kiedy kupilem swoja ns1 tez nie mialem wolnych obrotow. potem rozebralem silnik, wstawilem cos w rodzaju blaszek pod pierscienie i mial kompresje(zapalal, mial wolne obroty) poki sie te blaszki nie powypalaly.

musial ci peknac pierscien:/

pzdr:)

no to w bledzie jestes.

zacznijmy od tego ze bardzo niewiele zakladow bierze sie za dorabianie pierscieni motocyklotych- robi sie do tych krecacych 6 czy 8 tysiecy. ale nie 12.

poza tym w KLASIE jest dostapna cala gama pierscieni do mbxa i pochodnych. sek w tym tylko ze mbx w porownaniu z nska moze miec wezsze pierscionki. ale to juz gadalem z xtraxxem na ten temat:P:P:P

pzdr:)