Skocz do zawartości

NS-1 .... niechce odpalić!?!

xtraxx92
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, jestem tutaj nowy więc za błędy przepraszam :flesje:

Ostatnio jadąć na mojej ns-1 z prędkością 80km/h a puźniej przy szybkim hamowaniu honda zgasła.... chcąc ją odpalić niedaje rady :D :lalag: Gdy już prawie załapuje strzela z tłumika i nadal niepali! Bałem się z popychu bo mam rozwaloną zębatkę ( jak ktoś ma zębatkę do ns-1 proszę napisać! bardzo pilne!!) ! Jak myślicie co się mogło stać? Słyszałem, że hondy mają czasami coś takiego... możecie pomóc? Jeżeli tak byłbym wdzięczny! Mam ją dopiero tydzień i się tak bardzo na tym nieznam! Aha i mam jeszcze takie pytanko czy ta żębatka ( http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126069047 ) będzie pasować?

Proszę o pilną odpowiedź!

Pozdrawiam :smile:

Edytowane przez xtraxx92

zębatka jest starta.... a czy mogło to się stać dlatego że jechałem około 7km na ssaniu (zapomniałem wyłączyć) a na dworzu była temperatura około 26stopni? Jak tak to co mam dalej zrobić? Wymienić swiece, wyczyścić gaźnik? Przed moim zakupem motor stał... jak na nim jeździłem troszkę kopcił:flesje: Nieznam się na tym więc proszę o pomoc :D

Edytowane przez xtraxx92

nie... jest połowa zbiornika! a właśnie co do rezerwy! bo jak ją włączylem jeszcze przed tym zajściem na pełnym zbiorniku motor zgubił wolne obroty! czemu? motor kopci szarym dymem, nie czarnym :D A co do świecy to musze jeszcze sprawdzić!

Podstawa to swieca. Wykrec ja i sprawdz jaki ma kolor, przerwe, iskre. Wkrec swiece i sprobuj zapalic moto. Jak sie nie bedzie dalo wykrec swiece jeszcze raz i sprawdz czy jest mokra (czy dochodzi benzyna). Jesli nie to cos z gaznikiem albo z kranikiem - nie dopuszcza paliwa. Jesli jest mokra i nie chce palic to win lezy w czyms innym. Moze sie silnik konczy. Najlepiej sprobuj na pych odpalic jakos bo tak kopac to sie mozna zakatowac :D POZDRO

Pozdrawiam.

hehe... no tak odpaliłem z kopniaka:) dziwnie chodził, ale jakoś jechał.... z kopniaka nadal niepali :buttrock: wymieniłem świece na nową.... iskra jest dobra :flesje: Paliwo idzie z kranika.... wina gaźnika?? Gadałem z tatą to też powiedział że to wina świecy... zmieniłem i nadal to samo to powiedział że może dziś gaźnik przeczyści:) Powinno pomóc?

:buttrock: wczoraj troche siedziałem z tatą (przeczyściliśmy gaźnik, wymiana świecy itp) w garazu.... odpaliliśmy go z popychu i chodził:flesje: Ale wolnych obrotów niebyło... przy 2tys. obrotów motor łapał doła i przygasał:( Puźniej udało się odpalić 2 razy z kopki... a teraz znów niedziała!?! No to co się mogło wydarzyć?