poll Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Witam wszystkich motocyklistów i mam ciekawy temat do poruszenia.Mianowicie mając dostęp do tokarki i innych tego typu urzadzeń jak profesjonalnie zregenerować gaznik do shl m11-PEGAZ GM24-U1.Jak to ma dokładnie wygolądać i jakich materjałów uzyc.Oraz czy mozna jeszcze gdzies dostac nowe przepustnice do tego typu gazników(chyba że ktos ma to z chęcia odkupie).Z góry dziękuje za odpowiedz i do zobaczenia na drodze.Pozdrawaim Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Witaj, miałem do czynienia z Pegazami i wiem że bardzo szybko sie one zużywaja, chodzi mi o przepustnice i cylinder w którym ona pracuje.W ksiażce pt "Motocykle WSK" jest opisana regeneracja Pegaza;) Bedziesz musiał roztoczyc cylinder gażnika, nastepnie wytoczyc odpowietnia tulejke, wcisnac ja w roztoczony cylinder gaznika i rozwiercic na odpowiedni wymiar, z uwagi na to że nie pewno nie zdobedziesz nowej przepustnicy, wiec ja bym zrobił tak że znalazł bym jakas w miare mało zużyta przepustnice, potem przetoczył bym ja aż do wyeliminowania nierównosci (jesli oczywiscie bedzie tyle materiału żeby mozna to było przetoczyc), no i do takiej przepustnicy dopasowac tulejke wcisnieta w cylinder gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabster Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Witam. Dobry tokarz mógłby wykonac nową przepustnice. Do nie dawna miałem chęci zregenerować pegaza ale doszłem do wniosku że prościej będzie poszukać po prostu nie zużytego. Ja do swojego Junaka kupiłem gaźnik z wsk, wsadziłem odpowiednią przepustnice, dysze i moto super śmiga. Zastanow się czy przy takim (jeszcze...) dostępie do gaźników "gra jest warta świeczki" Zobacz stronke: http://www.junak.net/gaznik.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poll Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Sko0ro tak trudno dostac przepustnicę to moze jakis zamiennik.Co proponujecie z jakiego motocykla a może współczesne gazniki tylko jaka cena takich zabawek.Może ktos jeżdzi na innym gazniku to prosze o wypowiedzenie sie w tej kwestji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi