Skocz do zawartości

wszystko na temat kawasaki kmx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jaki gęstszy olej do przedniej z wiechy polecacie ?? (jakie parametry) żeby utwardził mi trochę przednią zwieche. Podobno się daje jakieś podkładki na sprężyny ale gdzie dokładnie, no i jak wymienić ten olej, trzeba odpowietrzać???

• 3 tygodnie później...

Eloo

Plis powiedzcie mi bo zły jak cholera jestem ... , rozprułem dyfuzor a tam ??? PUSTKA

była tylko taka blaszana siateczka i ta wata tłumiąca wytargałem to ledwo co, pospawąłme pózniej załozyłem i lipa.. tak jest jak było a nawet nie wiem czy nie gorzej jak jest zimno to motor kopci jak cholera i przerywa póki sie solidnie nie zagrzeje

o co tu chodzi ??

Pozdro .

no k..rwa tez mam problem... takie rady ja wy dajecie co wiekszosc domyslow i spamowanie forum,

Mam kmx 125 2001-2003r. vmax na 5biegu 110km/h, co zrobic? jak odblokowac? czy do serwisu jakiegos jechac? sa jakies serwisy kawasaki w okolicach katowic? powiedzcie gdzie sa blokady czy cos .... o co chodzi z tym blokowaniem elektronicznyym, czy mam przy gazniku blokade i na membramce, w tlumniku? dyfuzorze? jak to sprawdzic jpd :) gg10696060

elo

Mam małe pytanko ... czy jak przekrecacie kluczyk w stacyjce to sie wam przekreca wałek od KIPS ten po prawej stronie ?? bo ja nawet jak odpale motor i przygazuje to lipa nic... nawet nie drgnie a ponoc to jest po to zeby na niskich obrotach sie zbierał

Prosze oo pomoc

Pozdrawiam

Edytowane przez sznajderKMX

Powiedzcie mi jaki akumulator powinien byc w kawasaki kmx 125m3 z 2001roku. to sa ta najnowsze modele 99-2000-2003

i czy to ze aku moje zdechło i praktycznie nigdy nie sprawdzalem jak motor jezdzil by z dobrym aku moze wplynac na jego osiagi na to ze rozpedza sie tylko do 110km/h?

elo

Mam małe pytanko ... czy jak przekrecacie kluczyk w stacyjce to sie wam przekreca wałek od KIPS ten po prawej stronie ?? bo ja nawet jak odpale motor i przygazuje to lipa nic... nawet nie drgnie a ponoc to jest po to zeby na niskich obrotach sie zbierał

Prosze oo pomoc

Pozdrawiam

Zawór wydechowy w KMXie jest sterowany mechanicznie, więc po przekręceniu kluczyka nic nie będzie słychać.

Powiedzcie mi jaki akumulator powinien byc w kawasaki kmx 125m3 z 2001roku. to sa ta najnowsze modele 99-2000-2003

i czy to ze aku moje zdechło i praktycznie nigdy nie sprawdzalem jak motor jezdzil by z dobrym aku moze wplynac na jego osiagi na to ze rozpedza sie tylko do 110km/h?

Akumulator nie ma wpływu na prace silnika, zapłon ma oddzielne zasilanie, więc jeśli ci leci tyle tzn. że albo jest jeszcze gdzieś zblokowany lub masz zmienione przełożenia.

Witam, mam powazne pytanie i oczekuje szybkiej odpowiedzi w temacie lub najlepiej na gg10696060

Mam kmx 125 2001-2003rok

napęd chyba jeszze org ale nie wiem. Chce zmienic, podejzewam ze mam jak w orginale 14/48

Leci mi na nim 110 bo zablokowany gdzies jest, chce zmienic zebatki zeby ladnie na kolo whodzil i mial duzo mocy. teraz powiedzcie mi jakie zebatki są osiągalne do kmxa i z jakiej firmy najlepiej barac, jaki rozmiar ile mocy da i o ile zmniejszy predkosc. jakie są ceny dobre firmy itd. I czy jesli kupie napęd to bede musial sie bawic ze skracaniem łancucha czy juz dopasowany? :D i inne tego typu pytania

Blokady 2 zdjete,

1 blokada miedzy kruććem ssoncym a membramą taki plastikowy kwadrat, wyjelem.

2 blokada na poczatku dyfozora (tam gdzie lączy sie dufozor z cylindrem) bylo ograniczenie wspawane, z 1.5godziny sie męczyłem zeby to wyciac.... ale czuc odczuwalną roznice:D

• 2 tygodnie później...

Ja mam taki problem chciałbym zrobić swojego KMXa od strony wizualnej. Czy wie ktoś z was czy jest jakiś sklep internetowy który sprzedaje te białe boczne plastiki??Potrzebuję nowe nie używane, czy w ogóle są jeszcze produkowane??Czy zostaje mi tylko profesjonalne malowanie plastików??

• 2 tygodnie później...