Skocz do zawartości

UŻYWANE OPONY ENDURO

Rekomendowane odpowiedzi

Crossgirl, mam pytanko: (albo 3 pytanka)

Jak Ci się jeździło na tych c10 mitasa?

To prawda, że na asfalcie znikają w oczach? (jeśli jeździłaś)

Czy kostki pękają i wyrywają się?

P.S.

W warszawie Mitas C10 to min. 150zł

Destruction of the empty spaces is my one and only crime

Crossgirl, mam pytanko: (albo 3 pytanka)

Jak Ci się jeździło na tych c10 mitasa?

To prawda, że na asfalcie znikają w oczach? (jeśli jeździłaś)

Czy kostki pękają i wyrywają się?

P.S.

W warszawie Mitas C10 to min. 150zł

Witam!

Zaczne od ceny, w P-niu w/w oponke tez oferuja za ok 150 zł - chocby u Mielocha

http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=41...816b047ab282509

Tak jak pisalam, na stanie nie mieli C-10, wiec wzielam podobna - to chyba ze starego zapasu - stad taka cena.

Co do jazdy po asfalcie - to racja scieraja sie szybko, choc sama o asfalt zachaczam zadko, tylko aby przejechac z jednej strony lasku na druga. a mimo to kosteczki znikaja. Ale w terenie jezdzi sie dobrze ;o)

Co do pekania i wyrywania - u mnie takowe zmiany nie wystepowaly.

Zatem polecam oponke i zycze udanego testowania :bigrazz:

Pozdr

Hej

Ja uważam , że lepiej się zmotywować , chwilę pomęczyć i kupić nową oponę niż używkę. To jest totalnie inna jazda, człowiek jeżdżąc na nowej uczy się wyłapywać tą delikatną granicę pomiędzy kontrolowanym uślizgiem , a zupełnie nie kontorlowanym. Nawet do nauki warto mieć nówke.

Na starym kapciu , człowiek się uczy jak nie upaść , traci pewność pokonywania śliskich trawersów, itd ...

Zrób wszytsko co możesz, żeby jak najcześciej mieć jak najwięcej bieżnika, w agresywnej , crossowej oponie.

Ja polecam i sam jeżdżę na Kendach TrackMaster 2. ZNacznie bardziej trwałe nawet na asfalcie od Mitasa, i zdecydowanie bardziej uniwersalna opona (terenowa oczywiście). RObi kapitalnie tak w piachu jak i w błocie.

Jest tania, a w USA ma homologację na szosę, mimo tego , że jest to hard corowa , crossowa opona.

Widziałem je po przelocie 500km na asfalcie i naprawdę wytrzymuje to bardzo dobrze.

Nigdy nie widziałem , żeby bieznik się kruszył, a kostki wypadały , co wielokrotnie widziałem w Mitasach.

Polecam.

Artur

Mam takie same doswiadczenia. Mitasy sie wylamuja i krusza. Za to Kenda jest nie do zdarcia, zalozylem w ubieglym sezonie i do dzisiaj jezdze, wlasnie na Trackmasterze. Co prawdza najwyzszy czas ja zmienic, ale swoje zrobila.

Kenda to nie Michelin albo Metzeler, ale w tej cenie (ok 200 zl opona na tyl, uwaga na przednie! - podobno lipa) lepszej jakosci nie znajdziesz.

Oj ludziska....

Gdybym zebrał wszystkie opinie na temat Mitasów i innych opon, i wyciągnął z tego średnią to wyszłoby mi dokładnie NIC.

Dzięki bardzo za rady. :bigrazz:

Gawron pokazał mi zdjęcie Mitasa C-10 po trzyletniej jeździe 50% asfalt 50% teren. Wyglądała naprawdę dobrze.

Zdecyduję się chyba na mitasa choćby z powodu, że dopiero uczę się jeździć i chyba nic lepszego mi nie potrzeba. Narazie :icon_razz:

Jeszcze raz wszystkim dziękuję.

Destruction of the empty spaces is my one and only crime

Mozecie mi powiedziec gdzie jeszcze moge wyrwac jakiegos taniego mitasa bo ta strona handlex mi nie dziala i nie mieszkam w Poznaniu .......... Prosze o pomoc mam 130zl na opone (chodzi o opone na tyl)

Edytowane przez ,ichal_dh