Qler Opublikowano 30 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2002 Mam Lambrette 175 TV ale ma zepsute koło magnesowe i rozbite szkło tylnej lampki.Dajcie znać jeśli ktoś z Was ma te części na handel.I jeszcze jedna sprawa czy ten model miał z tyłu bagażnik z kołem zapasowym bo niewiem czy te rzeczy u mnie są orginalne.Jest to chyba II seria bo ma siedzenie kanapowe i jest z roku 1960. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KONRAD.K Opublikowano 1 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2003 Chciałbym kupić magneto do Lambrettki w przystępnej cenie.Lambrettki są ok,i tylko to wam powiem. :D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 2 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ale ściema KONRAD!Znam Konrada i on nie ma Lambretty i magneto mu jest niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KONRAD.K Opublikowano 3 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2003 Qler to ostatnia .......... i to on ściemnia a pozatym nigdy niewidział motoru starszego niż 13-letni więc bajki to niech opowie siostrze :x :lol: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 3 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2003 Nie chce mi się z tOBĄ gadać kONRAD.K :? A ty starszy niż 13 lat widziałeś u mnie.A jak chcesz się dalej kłucić to zapraszam na gg lub w 4 oczy. :D Poza tym pogadaj o swoich kompleksach z odpowiednim specjalistą. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2003 A więc tylko w temacie Lambretek. Rzeczywiście modele II serii posiadały bagażnk na koło. Było ich kilka typów. Standardowo był tłoczony z blachy i koło mocowane było w poziomie. Był on malowany w kolorze nadwozia. Firma montowała też chromowane bagażniki z rurek. Zależnie od typu położenie kołoa mogło być pionowe lub poziome.Druga sprawa tylna lampa. Klosz jest do zdobycia z Włoch. Jest to naprawdę świetnie wykonana replika. Mam w swojej Li takowy.Sprawa trzecia to magneto. Poszukujecie ich do swoich Lambrettek, a nie piszecie jaki typ. W II serii były montowane bodajże 3 rodzaje Fillso, Magnetii Marelli, Ducati. Znalazłem też wzmianke o magnetach Bosh (ale to chyba w pierwszej serii). Aby zakupic dobre magneto, trzeba określić dokładnie model, typ, rok produkcji. Najprościej jest oczywiście przeczyrtać ze starego (chociażby szczątkowego).To by było tyle na temat nurtujących Was pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 10 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ja mam bagażnik rurkowy z resztkami chromu, koło jest w poziomie, ale opona jest z jakiejś maszyny rolniczej.Klosz z włoch jest chyba drogi a ja nie cierpię na nadmiar srodków finansowych. :D A magneto sprubuję naprawić u elektromechanika, bo iskrę daje ale bardzo słabą na czwórce się dusi, a na innych biegach nie chce wchodzić na obroty. :cry: Próbowałem zmieniać wyprzedzenie zapłonu, ale nie skutkuje. Jeszcze jedno jekby ktoś miał z kąd załatwić ksero instrukcji obsługi do tego modelu to bym prosił o kontakt na maila. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenekm Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 Pogrzeb przy przerywaczu, on lubi się zacierać i zawiezać, a pozatym wymień kondensator, bo napweno jesli jest oryginał to jest do wyrzucenia, pozatym sprawdz czy cewki sš dobrze zalakowane, poluŸniony zwój drutu może pogorszyć iskrę.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 Widzę, że rozmowa toczy się w iście różnym towa... . Laicy, sympatycy i całkiem dobrze zorientowani. Zastanawia mnie kim jest M67 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 M67 jest mojim kumplem i znam go jak widzisz nie jest tutaj na forum od wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 5 Lutego 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 M@rio, moge powiedzieć Ci, że doskonale się znamy :) (podpowiedz - II seria z Płocka :?: ). Jeśli zaś chodzi o dyskusję to rzeczywiście jest tak, jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 Gadałem z M@rio na gg zna Ciebie tylko chciał sie upewnic czy ty to ty i dlaczego masz nick M67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Ja tak naprawdę to mam rozsypane platynki.A koleś próbował je zastąpić jakimiś innymi.Ale mój tata powiedział że sobie z tym poradzi.Tylko jakbyście wiedzieli skąd dorwać dywanik, klosz tylnej lampy i inne drobiazgi wykończeniowe.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KONRAD.K Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Qler ta twoja Lambretta jest bardzo rzadka i Ci bedzie ciężko załatwić te części lepiej ją sprzedaj a jeśli Ci sie uda to załatwić to masz fart>HAHAHA :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Mam namiar na kolesia który sprowadza na zamówienie części z Włoch. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi