motowojtas Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam!Problem wygląda następująco: mam luzy na główce ramy a kiedy dokręce to kierownica ciężko chodzi że nie da się jechać. Chciałem wymienic je na nowe ale na larssonie kosztóją 147zł!! Rozebrałem kiedyś przód żeby sprawdzić co tam aż tyle kosztuje i okazuje sie że są tam zwykłe kulki jak w rowerze! Wymieniał ktoś łozyska na nowe w mbx?? gdzie kupić taniej takie łożyska..?? ja myśle zeby kupić w sklepie rowerowym kulki o takiej średnicy i założyć na miejsce starych, bo pewnie są one wytarte..... a moze mozna dopasować takie łożyska od innego motocykla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 wstał łożysko stożkowe, koszt też w granicach 150-200zł a o wiele dłużej wytrzyma, zrobiłem tak w kmxie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Przerabialem ten temat na poczatku sezonu. Lozyska sa te same we wszystkich sklepach motocylowych i nic taniej nie wykombinujesz.Jesli dokrecenie nie poprawia sprawy to musisz je wymienic. Nie baw sie w lozyska rowerowe !!! Kolega zalozyl takie i po 300km kupil oryginalne. Po co bawic sie dwa razy ?? PS. Wiecej zalezy od biezni a nie kulek DOPISANE wstał łożysko stożkowe, koszt też w granicach 150-200zł a o wiele dłużej wytrzyma, zrobiłem tak w kmxie Te dostepne na larssonie czy innych sklepach to wlasnie lozyska stozkowe Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez rozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ale tam jest bierznia na łożyska kulkowe.... jakie łożyska są oryginalnie w mbx?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Przerabialem ten temat na poczatku sezonu. Lozyska sa te same we wszystkich sklepach motocylowych i nic taniej nie wykombinujesz.Jesli dokrecenie nie poprawia sprawy to musisz je wymienic. Nie baw sie w lozyska rowerowe !!! Kolega zalozyl takie i po 300km kupil oryginalne. Po co bawic sie dwa razy ?? PS. Wiecej zalezy od biezni a nie kulek DOPISANETe dostepne na larssonie czy innych sklepach to wlasnie lozyska stozkowe akurat z larssona do kmxa było takie jak oryginalne czyli kulkowe, kupiłem zamiennik stożkowy który ma bieżnie w komplecie więc wystaczy tylko nałożyć i skręcić bez paprania się smarem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Po pierwsze, wymiana kulek bez wymiany bieżni nic Ci nie da.Po drugie, jeśli chcesz przejść na łożyska stożkowe, to nie kombinuj z larssonem.Nie pomogą Ci tam specjalnie w doborze łożysk, a jak już to zapłącisz jak za zboże.Pomierz średnice i szerokość łożysk jakie powinny być i udaj się do sklepu który zajmuje się sprzedażą łożysk. U mnie, w małej pipdówce jest takowy, więc myślę że u Ciebie też się znajdzie.Tam napewno Ci pomogą, bo łożyska są znormalizowane i jest obojętne czy to ma być łożysko głowki w hondzie, czy kosiarka do trawy. :notworthy: No i nie zapłacisz 200, tylko jakieś 60-80 pln. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 ale jak mam to zmierzyć?? bierznie są wyjmowane?? a jeśli bym wymienił same kulki na nieco wieksze?? bo cały czas chodzi mi o pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Motowojtas to jest rzezbienie w gownie. Zrob to raz a porzadnie.Bierznie sa wyjmowane, a wlasciwie to sie je wybija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi