Daevon Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Dzisiaj zauważyłem, że mam coś ze sprzęgłem. Ustawiłem na centralnej podporze i na wciśniętym sprzęgle na jedynce koło mi się kręci :-|. Mam poluzować czy naciągnąć linkę? Chyba naciągnąć nie? I napiszcie co spierdo*** albo co mogłem spierd*** jeżdżąc tak jakieś 2 tys km. Skrzynia biegów mi nie jęczy więc chyba nic się jeszcze nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Siema. Sprzęgło Ci poprostu za słabo "bierze". Tzn. musisz naciągnąć linke ! NIeiwem czy mogłeś coś spier*** przez to że tak jezdziłeś. Ja tak miałem w jawie kiedyś i też tak jezdziłem, to potem nie mogłem już sprzęgła ustawić, tylko musiałem tarcze wymienić. pOzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daevon Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzisiaj mi kumpel powiedział, że to tak ma być na zimnym silniku, bo jak olej jest gęsty to może dojść do takiego zjawiska. I chyba ma rację, bo jak wczoraj próbowałem regulować, to minimalne wykręcenie śruby (wydłużenie linki) powodowało ślizganie się sprzęgła ,a wyższych obrotach. Więc wyglada na to, że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dokładnie. Olej jeśli jest nie rozgrzany ma dużą gęstość i sprzęgło "trzyma". Można spróbować wymienić olej albo dobrze rozgrzewać silnik przed jazdą i będzie oki:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daevon Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mam nowy olej w przekładni, także spoko. Zauważyłem to podczas smarowania łańcucha, moto stało nie ruszane całą noc i około 10-tej zacząłem smarować. Wtedy właśnie zauważyłem, że tak się dzieje. Silnik w mojej Tzr rozgrzewa się szybko i zawsze to robię. Dzięki, temat zamkniety, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 jaki masz luz na klamce ? bo też wazne, a że się kręci na biegach i wciśniętym sprzęgle to normalne Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi