Bart3z Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witam :cool: Będąc przed wczoraj na strychu po coś tam, znalazłem przez przypadek lampy do samochodu ;) Znalazłem 3 komplety z czego 2 były w pełni kompletne...Mówię założę je do motocykla, a drugi komplet dam kumplowi, więc też tak zrobiłem :icon_mrgreen: Siedziałem w garażu ok. 4-5 godzin... lampy założone, przewody popodłączane i świecą ładnie, ale gdy założyłem siedzenie przestały świecić :D Mówię coś jest nie tak, ale to, że musiałem jechać do pubu na chwilkę to szukanie powodu odłożyłem na później...Wróciłem ok. 23 i odrazu do garażu... co się okazało to siedzenie naciskało na jeden przewód i nie łączyły styki przewodów, poprawiłem i świecą już dobrze :bigrazz: Powiem, że komfort jazdy gdy już się robi ciemno jest nie porównywalny :icon_evil: Pozatym fajnie to wygląda, kumpel np. gdy wczoraj jeździliśmy grupą myślał, że w pewnym momencie jedzie za nim bandit jak załączyłem te lightbary :cool: Efekt końcowy wygląda tak:Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4 Co sądzicie o tym pomyśle i wykonaniu? :P Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 :D mi się podoba! A koszt pewnie znaaaaacznie niższy niż za jakieś tam lampki motocyklowe ;) kształt nieco inny od reflektora głównego, ale w końcu to ma świecić a nie tylko wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 super ,naprawde ,też się do tego przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Brawo za pomysłowość ;) . Rozejrzałbym się jednak za czymś co by bardziej pasowało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Koszt?Lampy przywiózł mój tata będąc na targach motoryzacyjnych we Frankfurcie, a dostał je za darmo, więc koszt lamp = 0zł :D Jedyne co musiałem kupić to czarną taśmę izolacyjną i opaski do kabli, koszt łączny = 3,5zł :icon_mrgreen: Nie będę ich zmieniał, bo świecą naprawdę mocno i dobrze ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Pomysl super i realizacja również :D A na marginesie to jakim aparatem byly robione te zdjecia? bo swietna jakosc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Pomysl super i realizacja również :D A na marginesie to jakim aparatem byly robione te zdjecia? bo swietna jakosc. pzdrDzięki :icon_mrgreen: Aparat to Olympus C-765 z filtrem Skylight 1B, ale te zdjęcie były robione na szybko, bo nie chciało już mi się go ustawiać, ale powiem, że do kresu jego mozliwości jeszcze daleko ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 i nawet nie drogi aparacik. Trzeba bedzie pomyslec i zorganizowac jakies dzięgi ;) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 cfaniaczek statywu sobie użył :D Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Świetny pomysł i wykonanie ;) . Jazda w nocy już nie straszna :D Pogrzeb na tym strychu, może coś ciekawego jeszcze znajdziesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 to teraz tak dla mnie laika pod co podpiąłeś kabelki iczzy zmieniałeś bezpiecznik na większy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Jutro wrzucę dokładne fotki okablowania :D Lampy podpiętę są pod akumulator i pod przewód od światła postojowego, ale o tym dokładniej jutro... Świetny pomysł i wykonanie :icon_mrgreen: . Jazda w nocy już nie straszna ;) Pogrzeb na tym strychu, może coś ciekawego jeszcze znajdziesz.PozdrawiamJuż raczej nic ciekawgo nie znajdę, ale... :P Mam jeszcze halogeny soczewkowe (to jest ten 3 komplet), ale nie mam przewodów, kostki łączącej i czegoś tam jeszcze, które do nich powinny być :icon_evil: Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez B@rtek Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Nie szalej, bo przerost formy nad treścią psuje całość, a Virago naśladujące Gold Winga ilością świateł będzie śmieszne. Poza tym soczewki do "czopra" nie pasują. Jeszcze raz gratulacje - nie wpadłbym na to, że ten pałąk od kierunków, szeroki niczym kiera, można tak wykorzystać, Już zaglądałem u siebie - od dołu jest miejsce... Przód zostaw, ale pomyśl na tyłem - zmień tylną lampę na coś mniejszego. Ja w swojej virago miałem kiedyś lampkę-nosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 W jakieś większe przeróbki nie będę się pchał, bo i tak moto niedługo pójdzie na sprzedaż (koniec tego sezonu/początek przyszłego) :biggrin: A więc schemat podłączenia wygląda tak:Schemat Przewody pod podłączeniu tak:PrzewodyJeszcze, będę poprawiał wygląd, bo był problem z umiejscowieniem ich :buttrock:Jeden jest podłączony pod przewód od światła postojowego... Włącznik lamp zamontowałem na włączniku świateł mijania:Zdjęcie 1Zdjęcie 2 Podłączenie do akumulatora:(w tym czarnym pudełku w kształcie walca i niebieskim przewodem jest bezpiecznik od lamp)Zdjęcie 1(ta kostka łączy wszystko?)Zdjęcie 2 A tutaj są zdjęcie tych halogenów, które mi zostały:Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4 Wszystko :biggrin: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 bedzie z ciebie dobry customizer :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi