damian-kmx Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 witam jestem tu nowy i prosze o wyrozumialosc. mam kmx 125 i moc ktora on mi oferuje nie wystarcza mi. slyszalem ze ma jakies blokady i chcialbym sie dowiedziec gdzie one sie znajduja i jak je mozna usunac.licze na wasza pomoc! POzdro!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Poszukaj na forum, było. Albo pogadaj z ludźmi co mają KMX. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaryWilk Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Nie miałem KMX ale w większości motorków tego typu, jeśli masz blokade to jest nią zwężka w kolektorze dolotowym pomiędzy gaźnikiem a cylindrem, ewentualnie coś z wydechem jakiś zawirowywacz przyspawany. No chyba ze elektronicznie ale wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biba24 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Napisz cos więcej.Ile się kreci, prędkość, który to rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Rocznik mojego kmx to 99, ale zauwazylem w dokumentacji ze silnik byl wymieniony takze moze byc starszy,kreci okolo 11tys. maksymalnej predkoscci nie jestem w stanie podać bo mam uszkodzony licznik(cos mi sie stalo ze slimakiem napedzajacym go w kole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biba24 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak na moje oko to on jest już rozlokowany. Mój blokowany kręcił się do 9 tys.Może twój silnik ma już dość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zdaje sobie ztego sprawe ze kreci duzo ale wogole nie idzie. Narazie motor stoi, wymienilem tłok musze tylko jeszcze dokupic korbowó i zobacze co sie bedzie dzialo.W kazdym badż razie dzieki wszystkim za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A masz nicasil czy tuleje w cylindrze? Pamiętaj o właściwym docieraniu! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Kmx był blokowany miedzy innymi poprzez :- zwezke przy polaczeniu gaznik/filtr powietrza- zwezke w dyfuzorze (od strony cylindra,bardzo widoczna)- na CDI dodatkowo mozna zmienic dysze na wieksza oraz rownomiernie zwiekszyc wlot powietrza co niejako mozna uznac tez za blokady :flesje: pozdrawiam ;) Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 MAM tuleje i nie moglem zabardzo dobrac tloku,najwiekszzy katalogowy rozmiar to 53.96 przydalby sie ta jedna setna wiecej 53.97 ale to juz mniejsza z tym. A co to znaczy ze byl blokowany na CDI bo szczerze mowiac to nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 CDI = moduł ale z tym jest wiecej roboty zeby to oblokowac, modul blokuje ci liczbe rpm ale jak piszesz ze ci kreci 11 tys tzn ze najprawdopodobniej masz juz go odblokowanego (jak sie myle to mnie poprawcie)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Nie wiem czy was w blad nie wprowadzilem bo tyle kreci na "luzie" wiem ze tego sie nie robi ale kiedys mnie pokusilo i spróbowalem i do tylu doszlo.Sądze ze raczej nie jest odblokowany bo kolega ma tez kmxa nie odblokowanego i i w mocy jest podobny a nawet i moze mocniejszy> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 taki motocykl jak dt/kmx najlepiej sie czuje ze swoimi 15 KM joł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Moze kolega ma po prostu inne przelozenia ( na moc) a ty na predkosc :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Właśnie mój powinien być mocniejszy bo mam z tyłu większa zębatke zeby mial lepsze zebranie, ale moze sobie jakoś z tym poradze.pozdro!!!!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi