MoroSK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy w wypadku moto sprowadzonego, kupionego w Polsce na fakture (zagraniczna tez posiadam) mam isc do US zeby dostac to zwolnienie z VAT czy w tym wypadku po prostu omijam US i po przegladzie ide od razu do wydzialu komunikacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggmarquez Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy w wypadku moto sprowadzonego, kupionego w Polsce na fakture (zagraniczna tez posiadam) mam isc do US zeby dostac to zwolnienie z VAT czy w tym wypadku po prostu omijam US i po przegladzie ide od razu do wydzialu komunikacji?? Ja mialem moto sprowadzone z Wloch, kupione w Polsce na fakture (na fakturze zostalo napisane, kiedy zostal uiszczony VAT 7 przez sprowadzajacego). Poszedlem od razu do Wydzialu Komunikacji, nie musialem isc do US i wszystko zalatwilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoroSK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Sprzedajacy powiedzial mi (zreszta ja to juz kilka razy slyszalem) ze on wystawia fakture i ja nie musze juz placic za zwolnienie z VAT'u. Mam nadzieje ze to prawda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggmarquez Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Sprzedajacy powiedzial mi (zreszta ja to juz kilka razy slyszalem) ze on wystawia fakture i ja nie musze juz placic za zwolnienie z VAT'u. Mam nadzieje ze to prawda ;) I pewnie tak jest, ja z kolei slyszalem, ze czasem urzedasy sie tego czepiaja i prosza o potwierdzenie uiszczenia platnosci VAT. Ja nie mialem zadnych problemow. Sprzedajacy powiedzial mi (zreszta ja to juz kilka razy slyszalem) ze on wystawia fakture i ja nie musze juz placic za zwolnienie z VAT'u. Mam nadzieje ze to prawda :flesje: I pewnie tak jest, ja z kolei slyszalem, ze czasem urzedasy sie tego czepiaja i prosza o potwierdzenie uiszczenia platnosci VAT. Ja nie mialem zadnych problemow. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez ggmarquez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi