kalosh Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam.Z tego co wiem nie można używać kasku który uczestniczył w kraksie. Jest na to przepis? Za kilka dni będzie u mnie rzeczoznawca i nie wiem jak mu mam wytłumaczyć że chcę zwrot za ten sprzęt chociaz nie wygląda na zupełnie zniszczony.Pozdrawiam kalosh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przepisu na to nie ma. Jesli rzeczoznawca nie bedzie chcial zaliczyc kasku do kosztow to postaraj sie o krotkie zaswiadczenie od importera kasku, ze kask po wypadku musi byc bezwzglednie wymieniony na nowy. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggmarquez Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam.Z tego co wiem nie można używać kasku który uczestniczył w kraksie. Jest na to przepis? Za kilka dni będzie u mnie rzeczoznawca i nie wiem jak mu mam wytłumaczyć że chcę zwrot za ten sprzęt chociaz nie wygląda na zupełnie zniszczony.Pozdrawiam kalosh. Proponuje ci "podrasowac" troche kask tak, aby wygladal na uczestnika kraksy. Oszustwo to nie jest, gdyz mam nadzieje w kasku i tak jezdzil juz nie bedziesz. A dzieki temu rzeczoznawca moze sie nie przyczepi. ;) Widzialem kiedys testy kaskow nolan. Za pierwszym uderzeniem kask wygladal na nienaruszony. Za drugim pękł prawie jak skorupa jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 w pudełku do kasku powinna być[była] ulotka - jest na niej info, że nie wolno używać takiego powypadkowego kasku - może nie wyrzuciłeś jej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 w pudełku do kasku powinna być[była] ulotkaByła:(Firma kasku to shiro. Na stronie producenta oczywiście nic nie ma napisane, bo po co. A obsługa klienta zdaje się mieć wszystkich w zupie. Jak może macie taką ulotkę może być od innego kasku to może ktoś zechce mi ją przesłać? Czekam na info. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi