Skocz do zawartości

kask po wypadku

kalosh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z tego co wiem nie można używać kasku który uczestniczył w kraksie. Jest na to przepis? Za kilka dni będzie u mnie rzeczoznawca i nie wiem jak mu mam wytłumaczyć że chcę zwrot za ten sprzęt chociaz nie wygląda na zupełnie zniszczony.

Pozdrawiam kalosh.

Przepisu na to nie ma. Jesli rzeczoznawca nie bedzie chcial zaliczyc kasku do kosztow to postaraj sie o krotkie zaswiadczenie od importera kasku, ze kask po wypadku musi byc bezwzglednie wymieniony na nowy.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Witam.

Z tego co wiem nie można używać kasku który uczestniczył w kraksie. Jest na to przepis? Za kilka dni będzie u mnie rzeczoznawca i nie wiem jak mu mam wytłumaczyć że chcę zwrot za ten sprzęt chociaz nie wygląda na zupełnie zniszczony.

Pozdrawiam kalosh.

Proponuje ci "podrasowac" troche kask tak, aby wygladal na uczestnika kraksy. Oszustwo to nie jest, gdyz mam nadzieje w kasku i tak jezdzil juz nie bedziesz. A dzieki temu rzeczoznawca moze sie nie przyczepi.

;) Widzialem kiedys testy kaskow nolan. Za pierwszym uderzeniem kask wygladal na nienaruszony. Za drugim pękł prawie jak skorupa jajka.

w pudełku do kasku powinna być[była] ulotka

Była:(

Firma kasku to shiro. Na stronie producenta oczywiście nic nie ma napisane, bo po co. A obsługa klienta zdaje się mieć wszystkich w zupie. Jak może macie taką ulotkę może być od innego kasku to może ktoś zechce mi ją przesłać? Czekam na info. Z góry dzięki.