micza 125 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Wszedłem dzisiaj na stronke www.modeka.pl i zauważyłem coś intersującego, w dziale "kurtki na ścigacze" są 4 texy po 390zł, czy miał ktoś styczność z kurtkami tego pokroju? czy warto się w to pakować czy za taką cene to tylko ściema z tymi ochraniaczmi i jest to poprostu zwykła kurtka nie dająca żadnej lepszej ochrony przy wywrotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zapewne chodzi o normalną kurtkę z cordury z protektorami. Ochrona przy wywrotce jest w tym o niebo lepsza niż w dżinsach i podkoszulku, ale skórzane kombi to nie jest.Cordura jest wbrew pozorom bardzo wytrzymała przy szlifowaniu. Sam szlifowałem w takich ciuchach przy ok. 80km/h i wyszedłem bez szwanku, a na ciuchach nie zostały najmniejsze ślady wywrotki. Tak więc lepszy tex niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi