lolek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jezeli producent sprzedaje nowe motocykle bez przebiegu z bananem w ramie to moze mozna go jakos wyjac zeby nie splesnial i potem nie smierdzial :) dowcipasek ;) ...nie widziała dupa słońca... i tak powiem :cool: :flesje: to tak na podsumowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ja Cały czas mówie o modelu f4 i kieruje te słowa do kolegów którzy maja ten sa model.Może w nowszych a tymbardziej Stan w nowych jest inaczej.Jak ktos nie chce miec shimmy to niech kupi sobie jakąś armature np VN1600 i załozy jeszcze amor bo nigdy nic nie wiadomo ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 dowcipasek ;) ...nie widziała dupa słońca... i tak powiem :cool: :flesje: to tak na podsumowanie ;) a ja powiem ze z ciebie taki fachowiec jak z koziej dupy... to tak na podsumowanie :) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja powiem ze z ciebie taki fachowiec jak z koziej dupy... to tak na podsumowanie :) ;) no tak nie ma to jak dyskusja na argumenty/doświadczenia... :flesje: (czy teraz system domyślnie wpisuje w profilu w rubryce wiek 45 :flesje: ) pytanie było: Warto inwestowac "na starcie", czy tez pojezdzic bez amortyzatora idopiero po jakims czasie podjac arbitralna decyzje? a odpowiedź brzmi: na początek według mnie można sobie odpuścić - szczególnie jeżeli są pilniejsze wydatki (crashpady, ubiór , zółw itp itd...) a jeżeli ma się luźne talary to pewnie, że warto... ;) pees. pytanie dodatkowe poza konkursem, Stan ile km zrobiłeś na F4i ;) a ile na F4 :cool: a i do odp. możesz dołączyć też kilka fotek pewnie się nikt nie obrazi.... Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez TUREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) system domyslnie wpisuje 88 ale sobie zmnielszyembo 88 mi sie kojarzy ze skinami widzisz sa ludzie w czepku urodzeni ktorzy shimmy nie majanie wiem czy tak super umiejetnie omijaja dziury i nierownosci czy moze jezdza po dobrych drogach ale wiem ze w takim sprzecie amor jest przydatny nie jest niezbedny jak w 1000 ale jest bardzo przydatnyjeden zly raz i mozna potem narzekac ze sie poskapilo tego 1500 ale sam nie mialem i przejezdzilem 5 sezonow ale pare razy bylo cieplo naprawde... pozatym jak ktos jezdzi na cbr-ce bez amora skretu i nie zna czegos takiego jak shimmy to swiadczy ze jezdzi jak cio... albo nie bo zeby nie bylo ze naklaniam do nieostroznej jazdytaka osoba poprostu widocznie jezdzi ponizej 70 Km/h i dlatego jeszcze nie odkryla tego nieprzyjemnego zjawiska przez 6 lat zrobilem 35 tys na horneciejak zapewne wiesz to obrana cbr-kapozatym znam ludzi co jezdza na scigaczach i rozmawiam z nimi to ze ty tez nie wiesz co to shimmy nie znaczy ze klamiezdjec nie mam zwyczaju dawac musisz sie nacieszyc moim avatarem moge tez wkleic fotke jakiegos fajnego motora jesli nie umiesz znajsc na googlach to ze przerzucilem sie na cruisery nie znaczy ze nie wiem jak wyglada i jezdzi cbr-kaczy to taka solidarnosc ludzi ktorzy nie wiedza co to shimmy ? :] urazilem was ? przepraszam Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dzisiaj udalo mi sie przekroczyc magiczna lioczbe 75 kilimetrów na godzine.Shimmy nadal niemam ;) jak tak delej pódzie pod koniec sezonu pojade "stówka"Turek zadał Ci konkretne pytanie o f4 a nie horneta bo jesli bys miał blade pojecie to zupełnie 2 rożne sprzęty!! juz nie mówie ze silnik f4 to zupełnie inna konstrukcja( silnik horneta jest z f2) Ale także zawiechy,zestrojenie gaźników..itdA takie dywagacje poparte usłyszanymi od "kolegow co wszystkim jezdzili" co do sprzetów nie przemawiaja do mnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) edit postazmiana :) jednak w kazdym scigaczu kiedy jedziesz w zakrecie i oderwie ci kolo pojawiaja sie shimmy jezeli tego nie miales znaczy ze albo odkrecasz na prostej na ladnym asfalciealbo jezdzisz jak ciotanie musisz mnie prosic o niewypowiadanie sie w tematach bo nie robie tego dla ciebie Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Skoro nie śledzisz zmian konstrukcyjnych Cbr prosze Cie nie wypowiadaj sie na tematy zwązane właśnie z konstrukcja CBR.I wszyscy bedą zadowoleni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadeq Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ja nie wiem, ja sie nie znam...na CBR F4 zrobilem dopiero 1500 km (mam ja od wtorku 15 sierpnia), przekroczylem ta magiczna liczbe 100 i nawet 120 % wiecej bylo na budziku...powiem tyle: Bandit (8000 km w tym sezonie) mial wieksze sklonnosci do shimmy.CBR jezdzilem w ostatnim tygodniu po roznych drogach od autostrady zaczynajac (tak w naszym kraju sa takie :) ) kończąc na naprawde "nierownych" duktach...shimmy nie zaznalem (odpukac) chetnie sie czyta opinie ludzi UJEZDZAJACYCH ten sprzet, a nie tych którzy costam słyszeli (nie obrazajac nikogo) :D pozdrawiam i zycze udanego weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirus55 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jeżdżę 2 sezon cbr F4i, czy bardzo sie zmieniła konstrukcyjnie od f4 to nie wiem, bo poza wtryskiem i kształtem lampy to chyba nadal ten sam motocykl.Co do shimmy to udało mi się je złapać 3 razy, ale to nie bylo zbyt mocne trzepanie kierą i ustawało po 1-2 sek. 2 razy zdarzyło mi się przy szybkiej zmianie biegów z 1 na 2, a raz przy ostrym pałowaniu na 2 na wysokich obrotach, przód motocykla staje się wtedy wtedy bardzo lekki minimalnie stykając się z jezdnią no i stąd to shimmy.Amor by się przydał, ale też nie jest moim zdaniem koniecznością. Trzeba bardziej uważać i studzić swoją ułańską fantazję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 SŁAWO kiedy odkrecasz gaz na zakrecie masz duza szybkosc i podnosi ci przod na koleinie w powietrze to nie ma bata shimmy sie pojawiajezeli jednak ty w zakrety wchodzisz 60 to nie grozi ci cos takiegotak samo jak jezdzisz nowym kawalkiem asfaltu odkrecasz i sie jarasz ze jedziesz szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) pozatym jak ktos jezdzi na cbr-ce bez amora skretu i nie zna czegos takiego jak shimmy to swiadczy ze jezdzi jak cio... albo nie bo zeby nie bylo ze naklaniam do nieostroznej jazdytaka osoba poprostu widocznie jezdzi ponizej 70 Km/h i dlatego jeszcze nie odkryla tego nieprzyjemnego zjawiska przez 6 lat zrobilem 35 tys na horneciejak zapewne wiesz to obrana cbr-kapozatym znam ludzi co jezdza na scigaczach i rozmawiam z nimi to ze ty tez nie wiesz co to shimmy nie znaczy ze klamiezdjec nie mam zwyczaju dawac musisz sie nacieszyc moim avatarem moge tez wkleic fotke jakiegos fajnego motora jesli nie umiesz znajsc na googlach to ze przerzucilem sie na cruisery nie znaczy ze nie wiem jak wyglada i jezdzi cbr-kaczy to taka solidarnosc ludzi ktorzy nie wiedza co to shimmy ? :] urazilem was ? przepraszamSŁAWO kiedy odkrecasz gaz na zakrecie masz duza szybkosc i podnosi ci przod na koleinie w powietrze to nie ma bata shimmy sie pojawiajezeli jednak ty w zakrety wchodzisz 60 to nie grozi ci cos takiegotak samo jak jezdzisz nowym kawalkiem asfaltu odkrecasz i sie jarasz ze jedziesz szybko... Kończ waść :) wstydu oszczędź :D :biggrin: pees. czyli tak jak myślałem STAN widział CBR-kę tylko na plakacie i o 16 calowym kole w Hornecie koledzy na ścigaczach też pewnie STAN-owi nie powiedzieli.... pees2. sorry Dominik ale nie mogłem się powstrzymać...... w fragmencie, który "STAN WYJĄTKOWY" usunął napisał, że sam jeździ CBR 1000 RR i mój sprzęt się do niego nie umywa :biggrin: i facet ma 45 lat :biggrin: . EOT Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez TUREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) wez sie tak nie podniecaj turek ze sie znasz bo to ze jezdzisz starym scigaczem i masz kolorowy kask nie znaczy ze jestes madryna spokojnie usiadz i pomysl dlaczego wchodzisz w zakret 40 km/h czy dlatego ze nie umiesz jezdzic czy dlatego ze masz zdlawionego sprzeta PS>. ja rozumiem ze jest ci glupio i sie zirytowales bo nazwalem cie ciota ale to tylko chodzilo o to ze jezdzisz wolno i nie poznales co sportowa 600 moze mysle ze za jakis czas jak sie juz przyzwyczaisz do motocykla to zobaczysz na co go stac i jakie sie z tym wiaza niebezpieczenstwa to ty wstydu oszczedz i lepiej sie nie wypowiadaj bo poprostu dla pewnego sortu ludzi pewne rzeczy sa nieosiagalneja na przyklad nigdy nie odwazylbym sie zjesc tarantule ale sa ludzie co je jedza i im smakujatak samo sa ludzie tacy jak ty co maja kolorowe ubranka, na parkingu przygazowki robia i mysla ze sa cool Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Kuźwa, połowa facetów na Forum ma ostatnio okres!!!!Gdzie nie spojrzę, tam dziewczęta się kłócą, no ile mozna??? Co do amorka - nie wyobrażam sobie jazdy bez. Nie tylko na torze, gdzie skręcam go na maska i gleba przy wolnym ruszaniu niemal murowana, ale przede wszystkim na naszych drogach. Tam skręcam go na pół i mam z głowy latające zawieszenie na dziurawych zakrętach.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadeq Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Kuźwa, połowa facetów na Forum ma ostatnio okres!!!!Gdzie nie spojrzę, tam dziewczęta się kłócą, no ile mozna??? :) :D :biggrin: i tu sie z Tobą zgodze. troche mnie nie bylo, a gdzie nie spojrzysz to... :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi