Dolc Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam wczoraj jezdzilem troche po poligonie coraz lepiej mi szlo na ładnym podjezdzie zmachalem sie postawiłem moto jak juz odpoczolem i chcialem znowu jechac nie moglem zbic biegu z 3 na 1 jak juz udało mi sie zbic do 1 na patecie czyli dotykajac kantem buta i popychajacc do srodka przekladnie. Na 2 wbiłem normalnie ale juz 3 nie moglem jak by sie skonczyla przekladnia i nie ma oporu tylko jest taka luźna ze moge ja dac nadu i znowu do gory ale to i tak nic nie daje i znowu trzeba na patecie ze kantem buta tak samo jest ze zbijaniem biegow. Po jakis 20min jazdy na patecie cos jak by sie połamało chyba w silinku i zaczoł zezic mimo tego jakos dojechalem do domu. Jak odkrecalem manetke to przestawalo troche jak puscilem to znowu strasznie zezilo a jak motocykl doszedl do obrotow to tez zezilo jak przyspieszal nie było to takie głosne. Jesli ktos wie jakie moga byc przyczyny tego to byłbym wdzieczny za rady dzieki i pozdrawiam. Dolc Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Dolc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Mi to bardziej wygląda na coś z automatem od zmiany biegów, a nie biegami. Co się stało, najszybciej chyba dojdziesz rozkładająć silnik, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolc Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ehhh no tak tylko ze az sie boje go otworzyc bo w kieszeni czarna dziura zamiast zł ;/ jutro sie za to zabiore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 pewnie pękła sprężynka od automatu, a chroboli bo gdzieś lata po skrzyni Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavloS Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 nie żebym sępił na czyimś nieszcześciu ale mam jakby co do zaoferowania silnik z wre na cześci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 W DT 125R jak się takie rzeczy działy to zdjąłem pokrywe od strony sprzęgła (nie wiem jak to jest w WRE) i tak się okazało że był odłamany kawałek metalu od automatu zmiany biegów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolc Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 pewnie pękła sprężynka od automatu, a chroboli bo gdzieś lata po skrzyni był u mnie kumpel i bez rozbierania silnika to stwierdził :) sprezynka juz zamowiona teraz tylko spooore obawy przed tym czy narobiła spory bajzel w silniku czy tez nie wielki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 był u mnie kumpel i bez rozbierania silnika to stwierdził :) sprezynka juz zamowiona teraz tylko spooore obawy przed tym czy narobiła spory bajzel w silniku czy tez nie wielki... a ja to stwierdziłem po przeczytaniu posta, dobry jestem nie ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolc Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 a ja to stwierdziłem po przeczytaniu posta, dobry jestem nie ? no i to w dodatku takiego bardzo dziwnie sformułowanego :) Tak ze masta blasta jestes jak najbardziej :) co nie zmienia faktu ze mam kupe w majtach bo ten moj znajomy miał tak samo na zawodach i ta sprezynka zrobiła mu takiego bajzlu ze musiał robic remont na 1000zł w ktm a wiadomo ze w ktm ma sporo tansze te czesci niz husqvarna ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi