murdooc Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Witammam skrzynie biegow obudowa od M72 a bebechy od kaskii teraz mam pytaniena glownym walku wchodzacym w sprzeglo mam 2mm luz, czy taki luz wystepuje fabrycznie? czy mam podlozyc jakas podkladke? jesli tak to z ktorej strony czy od silnika czy od kola?pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 hmm... przypuszczam ze chodzi o luz poosiowy na walku sprzeglowym ? sprawdz jak wyglada te lozysko od strony kopniaka (czyli z tylu). Jezeli chodzi o podkladki to zwykle podklada sie z przodu (od strony sprzegla) - odkrecasz klapke i stopniowo podkladasz. Trzeba tylko patrzec przy podkladaniu, aby uszczelniacz od strony sprzegla spelnial swoje zadanie - zeby walek za mocno sie nie schowal. Po spasowaniu i skreceniu walek oczywiscie musi sie krecic lekko - najlepiej to sprawdzac przy wyjetym walku glownym (bez tego drugiego). Jezeli masz odpowiednie podkladki to milej zabawy. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi