Kyzior Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Siemka Co może być przyczyną kiepskiego startu mojej Aprilii RS 125. Odpala bez problemu, kreci sie w pełnym zakresie.Gdy startuje obroty spadaja do 2tys i później sie rozkreca bez problemu.Jednak pod góre nie ma szans na ruszenie.Gaźnik itp wszystko wyczyszczone i wyregulowane....płyny tez nowe.Słychać delikatne stukanie w silniku. Poprzedni własciciel wymienił cylinder i tłok.Czy to może byc wał, pierścienie, łożyska albo cos innego? Z góry dzięki za odpowiedź. PS: Rok produkcji 1999 przebieg 15 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 według mnie to albo pasek albo sprzegło się kończy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Jaki pasek jakie sprzęgło to nie SR .Sprawdż w jakim stanie są pierścienie i odsłuchaj co tak stukai się podziel tymi informacjami z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Jaki pasek jakie sprzęgło to nie SR .Sprawdż w jakim stanie są pierścienie i odsłuchaj co tak stukai się podziel tymi informacjami z nami to przez ten avatar :) sprawdź stan cylindra i tłoka i koniecznie luzy na zamkach pierścieni Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dokłądnie dzis rrobiłem mtx-a i ten sam problem miał. a przyczyną był pierścień połamany i cylinder do szlifu bo tłok miał już za dużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi