PROSIACZEK Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Witam wszystkich posiadaczy virago 750. Siedze wlasnie w Anglii gdzie skrobie pieniazki na nowy motocykl, ktory zamierzam nabyc po powrocie do Polski. Bardzo podoba mi sie ta Virówka, a moja panna poprostu oszalala na jej punkcie. Jednak kilka osob odradza mi taki zakup, a w uzasadnieniach najczesciej pojawia sie sprawa rozrusznika. Czy naprawde jest z tym tak zle???. Prosze wszystkich doswiadczonych Riderów o porady i jak najwiecej informacji o tym motocyklu. Z góry dzieki :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Witaj ja bym sie nie zastanawial tylko bral to dobry moto ja mialem XV 1000 i tez tam byl maly problem z rozrusznikiem czasami mielil w powierzu ale dalo sie z tym zyc a jest do dolegliwosc wszystkich virek 750-1000-1100 ponoc pomaga wymniana tuleji z 535 ja tego nie zrobilem i przejezdzilem 4 sezony a teraz lata nia moj przyjaciel i sobie chwalo :icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioUT Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Mam virówkę 1100 i przed wymianą akumulatora było tragicznie z odpalaniem, ale po wymianie poprawiło się znacznie (na dziesięć razy około dwóch razy zamieli). Myślę, że nie jest to wada której nie można przeskoczyć a już napewno, która eliminuje zakup tego moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 kilka osob odradza mi taki zakup, a w uzasadnieniach najczesciej pojawia sie sprawa rozrusznika. Czy naprawde jest z tym tak zle???. Z tego co ja sie orientuje, to problem z rozrusznikiem mialy starsze Virago (z polowy i koncowki lat 80-tych), glownie 750tki, aczkolwiek zdarzalo sie, ze niektore egzemplarze z poczatku lat 90-tych i to 1100 tez potrafily odmowic posluszenstwa. Defekt ten byl swego czasu szczegolowo poruszany na grupie pl.rec.motocykle ale nie powiem Ci w tej chwili na czym on dokladnie polegal (wyrabial sie jakis slimak czy wedzidelko w mechanizmie rozrusznika) i w jaki sposob mozna bylo to rozwiazac - po prostu nie pamietam. Przekop archiwum "precli" albo zapytaj tam bezposrednio i mysle ze cos znajdziesz :biggrin: Swego czasu interesowal mnie ten motocykl, co prawda nie mial chlodnicy ale za to kardan. Do tego podwieszany silnik i naprawde rasowy, "chopperowaty" wyglad, masa chromu i V2 (55 KM). Niestety wg mnie wada jest co najmniej dziwna pozycja kierowcy - no chyba ze ktos sobie wysunie podnozki do przodu i zmieni kierownice, mnie osobiscie nie bardzo pasowaly "baranie rogi" :) Ostatecznie kupilem Honde i nie zaluje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.DiPi Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja też się interesowałem i ,ówili mi żeby 750 i 1000 nie brać jak już to tylko 535 i 1100 - mają poprawione to coś z rozrusznikiem, ale generali polecali mi hondę shadow 500/750 i ja też tak robię :) :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDIT Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ja w swojej nie mam zadnych problemów jak dlamnie jest to sprzęt godny uwagi jak wrocisz to moja pewnie bedzie juz na sprzedaz i masz gwarancje ze z rozrusznikiem wszystko bedzie ok . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ja mam swoją już 8 lat i nie miałem z nią żadnych problemów z rozrusznikiem włącznie!Bardzo fajny sprzęt, inaczej nie jeździłbym nim tyle czasu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi