^lunatyk^ Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Siema :clap: mam pytanie czy spotkał sie ktoś moze z swoistym zakleszczeniem skrzyni w Yamahach ;] Ja posiadam swoja Sr 250 i ostatnio wchodzi mi tylko pierwszy bieg i luz ... dalej nie idzie ... ehh... i znowu kasa :] pozdroooo sory za wczoraj ale ciezko kontaktowałem i myslałem ze ktos mi napisze o co chodzi ... juz wyjasniam dokładniej i przepraszam ;] Otóz postanowiłem wymienić olej w moim motocyklu i poniewaz sruba do spuszczania oleju nie dała sie odkręcić zdjąłem całą prawą obudowę silnika... olej spłynął sobie reszte wytarłem i wtedy wpadłem na pomysł zeby zobaczyc jak działają przekładnie zmiany biegów.... nacisnałem kilka razy dzwignie i chyba zrobiłem to za mocno .... podbierak czy jak to nazwac nie załapuje teraz kolejnych biegów na automacie.... poprostu automat przestawił sie wzgledem jego... obrócił. Rozebrałem to ściągnąłem sprzegło i na tym okrągłym automacie jest sruba ktora jak twierdzi moj wuj jest do regulacji ... i teraz pojawił sie problem kolejny... jak sie do niej dostac... wszystkie tryby, przekładnie etc zasłaniaja ta srobe....da sie sciagnac jedna przekładnie ktora dokładnie przykrywa automat ale cos ja trzyma z drugiej strony silnika.... najprawdopodobniej trzeba bedzie rozpoławiac :flesje: dzisiaj pogadam z mechanikiem .... Zdarzyło sie komuś z was takie cos ? Rozmawiałem z pewnym gosciem ktory jezdzi VIRAGo ;) [ pozdro ] podobno to czesta awaria w Yamahach .... Co o tym myslicie ?:] Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez ^lunatyk^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 kolaga tak miał w yz125, tylko że był tylko 3 bieg, powodem był wygięty wodzik Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) jeżeli zmieniłeś ustawienia automatu inaczej niż tą śrubką ..to logicznie myśląc bedzie sie dało nastawic go spowrotem...sprawdz usytuowanie sprężynek... czy są na swoim miejscu Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez pit_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 to logicznie myśląc bedzie sie dało nastawic go spowrotem Też mam takie nadzieje ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi